Cultuur zoekt u!

donderdag 8 april 2010 9u54 | Jeronimo | reageer
Trefwoorden: , , , , , .

Af en toe krijgen wij zo eens een vraag om een oproep te plaatsen. Onze ambitie om de grootste zoekertjeskrant van Gent te worden is voorlopig nog onbestaande, maar voor bepaalde zaken maken we graag een uitzondering. Het culturele leven in Gent draait deels dankzij de inzet van vele vrijwilligers en zonder deze enthousiaste medewerkers zouden verschillende producties veel moeilijker te realiseren zijn. Als er dan eens een vraag komt naar medewerking, doen wij dat graag!

Een eerste oproep komt van kunstencentrum CAMPO.
Het Gentse gezelschap Novgorod stelt in kunstencentrum CAMPO een avond samen onder de titel KARFOUR. Voor het zeer uiteenlopende programma van deze ‘soirée composée’ verzamelt Ben Benaouisse verschillende korte artistieke en minder artistieke bijdragen.
KARFOUR staat open voor voorstellen van kunstenaars en niet-kunstenaars, van acteurs, ballerina’s, dansers, performers en zangers, van figuranten en digitale, beeldende en/of videokunstenaars, van amateurs en professionele artiesten – klassiek en hedendaags. De interventies kunnen gaan van home video tot interviews, van dans tot powerpointpresentaties, van demo’s voor bedrijven tot theater, van reisverslagen tot beeldende kunst, van kortfilms tot managementsadvies, van fragmenten van bestaande documentaires tot muziek, van promotie voor een merkproduct tot archiefbeelden, …

Ben Benaouisse is ook op zoek naar talent (m/v) dat doorgaans niet onder de noemer ‘kunst’ valt: stuntmannen, magici en illusionisten, gokkers, gamers en pickpockets, dubbelgangers, fotografen en reporters, tv- en/of radiojournalisten, vertellers, scratchers, dj’s, slammers, hiphoppers, rappers maar ook mensen die bijvoorbeeld hard kunnen roepen, playbacknummers of handelingen met bepaalde toestellen uitvoeren, rare dingen doen met een deel van of het volledige lichaam, …

Achtergrond, leeftijd en opleiding zijn onbelangrijk, er zijn absoluut geen beperkingen: alles kan/alles mag.
Kortom: KUNT GE IETS?
wil je iets tonen?
iets korts?
iets kleins?
iets unieks?
iets simpels?
iets creatiefs?
iets pretentieloos?
iets waarvoor je geen geld hoeft te krijgen?
iets grappigs?
iets dat je op televisie of op internet hebt opgenomen?
iets dat je vreemd vindt?
iets bric à brac?
iets met kwaliteit?
iets dat je wil delen, geven en/of lenen?
iets dat je wil verkopen?

Voor meer informatie of met voorstellen, mail naar karfour2010@gmail.com.

Een tweede oproep komt van Les Ballets C de la B. Deze artistieke werkplek voor jongeren dat theater en dans mixt tot een performance act zoekt gastgezinnen.
Les Ballets C de la B organiseert onder curatorschap van Christine De Smedt en Myriam Van Imschoot een artistiek onderzoeksproject van 15 augustus tot 29 augustus 2010. Hiervoor zoeken we een verblijfplaats bij particulieren in het Gentse voor elk van de dertien kunstenaars. Ben je op reis in die periode of ken je mensen die op reis zijn en hun huis of appartement willen verhuren voor die periode? Dan kunt u ons helpen.

Meer informatie bij Mimi van de Put: mimi@lesballetscdela.be

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.