Handelsdokbrug stapje dichterbij

dinsdag 4 mei 2010 11u37 | Wouter | 3 reacties
Trefwoorden: .

De bouw van de langverwachte Handelsdokbrug, die nodig is om de verkeersknoop aan de Dampoort op te lossen, komt een stapje dichterbij. De Raad van State schorste de vergunning die het bedrijf Christeyns had gekregen om pal op het geplande tracé van de brug nieuwe gebouwen te plaatsen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Ciesvandekwis

    Stapje is correct, uitspraak ten gronde is er nog niet!

  2. Reactie van Els-die andere

    Het gaat niet enkel over het verkeersknooppunt aan de Dampoort, ook de verkeersstrop op de Muide zou met de Handelsdokbrug erg gebaat zijn. Hoe eerder die brug er ligt, hoe liever!

    • Reactie van Bernadette

      Hoe zou dat er gebaat bij kunnen zijn daar die volgens de maquette zou uitkomen aan het Q8 benzine station?

      Ik zie niet direct in wat die brug er kan aan veranderen zo er geen splitsende aftakking is richting Zeehaven waardoor men dan met een evenwaardige file en verkeersopstropping zal kampen op de brug om nog maar te zwijgen van de toename van de verkeersstroom in de buurt door toedoen van de nieuwe bewoners, winkels en bedrijven.

      In werkelijkheid zal de verkeersstroom nog zwaar toenemen tenzij men het gebruik van het openbaar vervoer met aandrang zou aanprijzen tegen dat alles afgewerkt is. Doch in het andere geval denk ik dat we ons aan serieuze files mogen verwachten zowel tijdens de bouw als daarna.