Steven Vromman promoot bamboefiets

dinsdag 18 mei 2010 7u44 | Redactie | 6 reacties
Trefwoorden: , .

Gentenaar en ‘Low Impact Man’ Steven Vromman testte met succes een bamboefiets uit op de Gentse wegen. Het is een ontwerp van de Argentijn Nico Masuelli die in Gent op bezoek was. ‘Een prachtig initiatief, duurzaam en sociaal’, zegt Vromman.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

  1. Reactie van Lies

    Tof dat die fiets zo eco is. Minder leuk dat hij zo duur is en mooi vind ik hem ook niet.

  2. Reactie van Ron

    Ik heb heel wat sympathie voor de projecten van ‘Low Impact Man’, maar 1700 euro voor een bamboe vehikel vind ik erover …

  3. Reactie van Yves

    Misschien blijft hij wel drijven? Geen last meer van zatte studenten”grappen”…

  4. Reactie van Kritisch

    En met welk vervuilend aziatisch schip kwam die lelijke bamboefiets hier terecht? Toch niet met een low-impact-roeiboot helemaal gans uit Azie zekers?
    En aan 1700 euro voor een fietske, moet je tegenwoordig wel miljonair zijn om zich nog een groene jongen te mogen heten. Over low-impact gesproken…

  5. Reactie van jos

    Zo neuten mensen…

    Natuurlijk is 1700 euro een pak geld, maar een fiets die niet in massaproductie gemaakt wordt, zal je nooit voor 300 euro kunnen ineensteken hoor.

    Ivm het transport: je kan natuurlijk alle internationale handel gaan afschaffen, maar je moet de zaken toch een beetje in proportie zien: dagelijks worden duizenden ton exotisch fruit per vliegtuig aangevoerd omdat wij graag midden in de winter een ananas eten. De impact van dat “vervuilend aziatisch schip” dat fietsen vervoert waarmee je misschien tien jaar rondfietst, zal daartegenover wel meevallen zeker…? Bovendien komt het staal waarmee andere fietsen gemaakt zijn nu ook niet bepaald van de Forges de Clabecq…

    Voor mij is het een leuk concept, kan misschien de aanzet geven tot andere toepassingen voor bamboe, maar zolang er geen versnellingen op de fiets zitten, zie ik er mij toch niet mee rondrijden ;-)

  6. Reactie van Jimmy

    Op zich natuurlijk een leuk concept. De prijs is natuurlijk belachelijk hoog, en dat zal niet alleen aan de transportkosten liggen: als je immers de prijs van een container deelt door het aantal fietsen dat er in kan moet je volgens mij toch aan een aanvaardbare transportprijs per stuk komen. Bovendien heb ik mijn reserves wat de veiligheid aangaat. Bamboo zal (bij een ongeval) sneller breken dan staal, en gebroken bamboo kan al eens scherp zijn.