Comedy. + Win kaarten

dinsdag 6 juli 2010 10u12 | ilse | 1 reactie
Trefwoorden: , , , , , , , , , , .

Heeft u het al gezien op de affiches overal in de stad? Gentblogt organiseert mee een comedyfestival tijdens de Gentse Feesten. Omdat comedy om te lachen is, en wij dat graag doen, lachen. Omdat wij kaartjes mogen weggeven en omdat er sprake is van een steengoed programma.

Comedy, dat kan heel ingewikkeld lijken tegenwoordig, want er is zo veel te zien: zo veel stijlen, zo veel soorten, zo veel verhalen, zo veel verschillende mensen. Maar in de Centrale op de Gentse Feesten keren we terug naar de essentie. Comedy, dat is voor te lachen. Sterke sets, goede comedians, een micro, een spot, een podium, een klein publiek. Comedy. Punt.

comedy Na het grote succes van Vijf (Gentse Feesten 2008) nemen een hele rist comedians opnieuw hun intrek in De Centrale, voor deze tweede – licht aangepaste – editie.
Vijf dagen lang kunt u er naar een line-up van ervaren comedians, maar dan met gloednieuw materiaal: Philippe Geubels, Henk Rijckaert, Xander De Rijcke en Han Solo proberen elk stukjes uit hun voorstelling in wording. Voorstellingen die in het komende theaterseizoen in première zullen gaan en te zien zullen zijn in grote zalen overal te lande. Maar die u nu kunt zien groeien in een kleine zaal, op schoot bij de comedians. Ze spelen elk 25 minuten, en zijn er dus alle vier elke avond.
Elke dag hetzelfde dus, maar ook elke dag helemaal anders: want niks ligt vast. Enkel dat het comedy is. Punt.

Deze ervaren rotten nemen dit jaar ook vier jongere talenten op sleeptouw: drie dagen (17-18-19 juli) kunt u vier van hen in dezelfde zaal zien: David Galle, Jeroen Leenders, Veerle Malschaert en Steven Mahieu. Ook zij proberen nieuw materiaal uit, voor een klein publiek. Misschien voorlopig net iets minder bekend, maar wel gepokt en gemazeld op podia overal in Vlaanderen en Nederland. Heel binnenkort bevolken zij ongetwijfeld de grote zalen overal te lande. En dan kunt u aan uw favoriete toog vertellen dat u er ook al eens bij was toen het allemaal nog veel kleinschaliger was.

Voor en na de voorstellingen is er telkens comedy café, met een fijne bar waar u een glas kunt drinken. Er wordt voor een leutig muziekske gezorgd en de comedians zelf hangen er natuurlijk ook rond.

Deze comedy-avonden in De Centrale kwamen er op initiatief van de comedians zelf. Zij zochten een podium om ongebreideld te experimenteren, en vonden dit in de donkere gezellige kelder in de Kraankindersstraat.

Verwacht geen afgewerkte voorstellingen. Verwacht wel veel sfeer, materiaal vers uit het hoofd van de artiesten en een gezonde dosis spanning.

Acht dagen puur avontuur dus, voor u als publiek, maar ook voor de comedians op het podium.
Het enige dat we nu al zeker zijn: het is comedy. Punt.

Gentblogt geeft natuurlijk ook kaartjes weg. Stuur snel uw beste grap door naar wedstrijd@gentblogt.be, en vermeld in het onderwerp van uw mail duidelijk comedy + de avond van uw voorkeur (datum). Als u donderdag van ons een mailtje krijgt, staat u met twee op de gastenlijst! Als u niets hoort: er zijn nog kaartjes bij Uitbureau..

Info
De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent
Tickets via Uitbureau (www.uitbureau.be)
Aanvang telkens om 20.30 u., er is een pauze voorzien.
Vier try-outs per avond:
17 t.e.m. 19 juli – David Galle, Steven Mahieu, Jeroen Leenders en Veerle Malschaert (tickets aan 11 euro + reservatiekosten)
20 t.e.m. 24 juli – Philippe Geubels, Henk Rijckaert, Xander De Rycke en Han Solo (tickets aan 15 euro + reservatiekosten)

© 2010 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Comedy. + Win kaarten

  1. Reactie van Gerard

    O nee; nu ga ik zeker en vast weer niet naar de Gentse Feesten om geen degustatie van wancultuur op te lopen …