Regie der Gebouwen beschermt overheidsgebouwen in Gent tegen krakers

donderdag 8 juli 2010 11u33 | Michel Vuijlsteke | 1 reactie
Trefwoorden: , .

De Regie der Gebouwen heeft op 29 juni 2010 een contract voor leegstandsbescherming afgesloten met Entrakt Vacant Property Solutions voor een federaal overheidsgebouw in de Laurent Delvauxstraat 2 te Gent.

Het contract kadert in het vastgoedbeleid van de Regie der Gebouwen om leegstaande gebouwen tijdelijk door bewoning te beschermen tegen krakers, vandalisme en ontwaarding. En dit in afwachting van een verkoop of een nieuwe bestemming van het gebouw.

De tijdelijke bewoners onderhouden het gebouw, het voetpad, de parking en de tuin, en melden onmiddellijk eventuele technische storingen.

Het gaat om het tweede contract van dit type dat dit jaar wordt afgesloten. Op 19 mei 2010 werd een contract afgesloten met Interim Vastgoedbeheer voor het gebouw Bagattenstraat 130 te Gent.

Met het afsluiten van dit soort contracten, ondersteunt de Regie der Gebouwen de leefbaarheid en de veiligheid in de buurt.

Bron: persbericht

© 2010 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Regie der Gebouwen beschermt overheidsgebouwen in Gent tegen krakers

  1. Reactie van Frans

    Een prachtig gebouw. Wie koopt zoiets, en met welke bestemming? Destijds had de overheid dit monumentaal herenhuis op de hoek van de Laurent Delvauxstraat aangekocht precies om het te vrijwaren en te beletten dat projectontwikkelaars er een appartementsgebouw zouden neerpoten.