10 Days Off – Dag 6: Dubstepdag

vrijdag 23 juli 2010 19u21 | Lamazone | reageer
Trefwoorden: , .

10 Days OffDubstep? Er zijn veel definities van deze tak van elektronische muziek: het wordt het nieuwe jungle, drum’n bass of garage genoemd -  bekijk vooral de DBstep documentaire voor gegoochel met genres. Definities tot daar gelaten: dubstep is niet nieuw, maar sinds kort is het genre meer en meer mainstream en heeft het veel varianten. Vandaar dat 10daysoff er een volledige avond aan wijdde waar behoorlijk wat volk op afkwam.

Kastor & Dice, twee Belgische dubsteppioniers, mochten openen. Ze speelden in de DJ Booth, die niet op het podium stond maar op een tussenverdiep voor het podium. Zo staan de DJ’s tussen het volk, tussen de fans. Je merkt dat dat het contact ten goede komt, maar échte connectie met het publiek was er nog niet. Beide DJ’s hadden er lol in, er werd gedanst maar de vonk sloeg niet helemaal over. Ik vermoed dat er nog wat Red Bulls gedronken moesten worden.

Het Londense duo Mount Kimbie stond op het podium, achter een laptop, maar ook met gitaar en drum. Samples werden live opgenomen en in de set verwerkt. Het verschil met het vorige duo kon haast niet groter zijn: Mount Kimbie bouwde gestaag een sfeer op die langzaam naar een hypnotiserende climax ging. Het publiek aarzelde maar ging mee in de vreemde trip van Dominic Maker and Kai Campos. Een zalige en bewonderenswaardige set.

10 Days Off 10 Days Off

Vervolgens mijn date van de avond: Joy Orbison. De Brit wordt de laatste tijd gehypet en ik had verwacht dat hij dat kon waarmaken. Helaas voor ons beiden was het een middelmatige set die nooit echt kon opstijgen.

10 Days Off

Ik heb het 15 minuten gegeven en ben dan maar wat gaan rondlopen in de buurt om mijn oren en hoofd wat rust te gunnen. Over oren gesproken;  mijn tip voor 10daysoff: neem een stuk van twee euro mee. Aan de ingang staat een kauwgomballenautomaat dat je in ruil voor dat muntstuk een stuk van één euro en twee oordoppen geeft. Bescherm uw oren menschen. De decibels voel je tot diep in je buik.

Terug in de zaal was Beni Uthman of Benga de massa aan het opzwepen als een volleerde hogepriester.

10 Days Off

"When I say ‘DJ’, you say ‘Benga’" "DJ" "BENGA!" scandeerde de zweterige massa. Armen in lucht, schudden met dat hoofd en trekken met het bekken. Dansen op dubstep, het is geen sinecure. Aan het einde van de hoogmis wierp Benga zich tussen de gelovigen. Hij werd, zoals het een dubstepheld betaamd, op handen gedragen.

10 Days Off 10 Days Off

Je kunt de meeste sets van 10daysoff nabeluisteren op hun Soundcloud account of op Studio Brussel.

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.