Puppetbuskers 2010: gezien op donderdag 22 juli

vrijdag 23 juli 2010 13u04 | Veerle (tekst), Charles Strijd (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , , , , , .

EFTCEen gewone donderdagnamiddag tijdens de Gentse Feesten. Ze zijn aan de tweede helft begonnen en de temperaturen zijn weer menselijk. In het EFTC (hartje Patershol) is de binnenkoer weer meer dan goed gevuld. We konden nog eens uitgebreid genieten van het Suitcase Circus van Folded Feather, vol Britse humor, en van het onvolprezen La mort en cage van Drolatic Industry, de winnaars van de Luk Vincentprijs 2009.

Toen was het tijd voor The Fluffeteers, een groep jonge performers uit Schotland die elkaar leerden kennen tijdens hun opleiding in fysiek theater in Glasgow, waar ze les kregen in o.m. figurentheater, maskerspel, acrobatiek, zang en clownerie. Een van de groepsleden is Lisette Boxman, die vorig jaar op het festival aanwezig was met Doe de Dodo. The Fluffeteers brengen de voorstelling Step right up, wat zo veel wil zeggen als “Komt dat zien! Komt dat zien!”, de manier waarop de kermisbaas klanten voor zijn freakshow lokte.

Fluffeteers

We mochten plaatsnemen voor een optreden van Boss Barker’s Cirque du Freake en zijn bizarre wezens: een half leeuw, half jaguar die getraind is om harp te spelen, de gevaarlijke vrouw met de baard, de sultan van [heb de naam niet gehoord] ofte de prins van de perforatie, Adam en Eva in 1 persoon ofte een foutje van de baarmoeder, ‘s werelds grootste vrouw, ‘s werelds kleinste man, we krijgen ze allemaal te zien. Of niet?
Ik weet niet goed wat ik van deze voorstelling moest denken. Het oogde allemaal wat slordig en chaotisch, maar na het verrassende einde viel het dan weer wel op zijn plaats.

Deze voorstelling kan u evenwel niet meer bekijken, want de groep moet op vrijdag weer terug in Glasgow zijn, en is reeds aan de terugreis begonnen.
Maar, maar, maar, dat wil niet zeggen dat er geen voorstellingen meer te bekijken zijn, integendeel. Vrijdagnamiddag zijn er zelfs drie nieuwe producties te bekijken: Cie Salamandre met Un rêve de livre, Azika met Sept jours en Cie Rue Barrée met Mario, in het EFTC, de Veldstraat en de School van Toen. Voor het concrete programma, raadpleeg de website van het IPBF.

Fluffeteers Fluffeteers Fluffeteers Fluffeteers Fluffeteers Fluffeteers

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.