Walter De Buck onwel tijdens actie ‘Cuban Five’

zondag 25 juli 2010 10u12 | patricia | 8 reacties
Trefwoorden: , .

Walter De Buck is zaterdag onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. De nu 76-jarige peetvader van de Gentse Feesten nam in de Bilbiotheekstraat deel aan een actie voor de Cuban Five. Daarvoor had hij zich laten ‘opsluiten’ in een geïmproviseerde cel. Volgens getuigen was het al snel duidelijk dat De Buck zich niet goed in zijn vel voelde. Toen de actie een klein uurtje bezig was, zeeg hij in elkaar. Hij bleef echter bij bewustzijn, en werd naar het ziekenhuis gevoerd voor nader onderzoek.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van nice as ice

    Wanneer zullen Walter De Buck en zijn linkse vriendjes eens actie voeren voor de talrijke kunstenaars en andere politieke gevangenen die reeds jaren vastzitten in Cuba?

    • Reactie van pascal

      laat Walter De Buck actie voeren voor zaken waar hij zelf in gelooft. niets belet jou om actie te voeren voor zaken waar jij in gelooft.

    • Reactie van rony coekaerts

      dierbare jm., voor zover ik weet pretenderen noch cuba noch china en andere landen dat ze de westerse waarden aanvaarden. import van cultuutvreemde elementen.
      het toont alleen ons superioriteitsgevoel als we alle landen ter wereld een bepaald wereldbeeld en normen willen opleggen: de onze.
      (niet beginnen steigeren!:))
      natuurlijk zijn moord en verkrachting verwerpelijk: die gaan in tegen het humanisme. de “tien geboden” komen in alle culturen voor in min of meer variabele vorm. (god is niet altijd aanwezig)
      met de natie van overgezwommen europeanen hebben we wel een band, al was het maar omdat ze het judea-christelijk waardepatroon hebben meegenomen en er zich op laten voorstaan.
      daarom kunnen we wel reageren op uitwassen van die staat. het is niet juist om mensen wegens vermoedens reeds tientallen jaren op te sluiten alleen omdat het cubanen zijn.( het dossier is wel wat ingewikkelder).
      het is niet juist om burgers uit andere landen te ontvoeren en hun leven af te pakken. duizenden mensen te laten wachten op het spuitje dat ze dan met de zegen in “gods” naam krijgen.enz…..

      wat mij steeds opvalt: de doodstraf keuren we af wegens niet passend in onze geevolueerde maatschappij. china moet veroordeeld worden want daar gaat men er nogal vlot mee om.
      de eerste de beste pipo gaat hier door het lint en aan elke toog of op familiefeest roept men om ze tegen de muur te zetten. raar.

      laat ons ons beperken tot de grote kuis in eigen huis, en dan bedoel ik wat men de westerse wereld noemt, dat zal al moeilijk genoeg zijn.
      de pot en ketel is een heel zwak argument.

  2. Reactie van Yossarian

    wat houd jullie tegen om een actie op te starten?

    enfin, ik vrees dat ik een troll aan het voederen ben.

  3. Reactie van rony coekaerts

    wat ik nog zou vergeten: het beste voor walter.
    het moet niet leuk zijn zo opgesloten worden als linkse rakker door een linkse burger en er dan niet goed van zijn.

  4. Reactie van Jimmy

    Hoewe

  5. Reactie van Jimmy

    Hoewel hun “gevangenis omstandigheden” (of hoe zeg je zo iets) er misschien een beetje over zijn, mag men niet vergeten dat Gerardo Hernandez en zijn vier compagnons geen doetjes zijn hé. Het is trouwens met de intel geleverd door Hernandez dat een vliegtuig is neergeschoten!