Gravensteen hele dag dicht na een wanhoopsdaad

maandag 2 augustus 2010 22u37 | teun | 9 reacties
Trefwoorden: , , .

Het Gravensteen in Gent is sinds maandagmiddag dicht nadat een jongeman (28) er een wanhoopsdaad pleegde. Dinsdag gaat de burcht weer open.

Sinds 2002 hebben vier mensen een wanhoopsdaad gepleegd in de burcht. Maar volgens het Gentse stadsbestuur staat de veiligheid niet ter discussie.

‘Dit is moeilijk te voorkomen’, reageert waarnemend burgemeester Christophe Peeters. ‘Met onze beveiliging willen we vooral vermijden dat bezoekers een ongelukkige val zouden maken.

Meer bij De Gentenaar.

© 2010 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

  1. Reactie van Tine

    Misschien moeten ze toch eens iemand aannemen die Engels kent.

  2. Reactie van Steven

    je moet maar eens de stadsmuur van Dubrovnik in Kroatië gaan bezoeken, daar zijn pas geen veiligheidsmaatregelen genomen… Balustrades mankeren er op de meest gevaarlijke plaatsen!!

  3. Reactie van Cedric

    Is het Gravensteen normaal open op maandag?

  4. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Gravensteen is alle dagen open.
    Ik heb het moeilijk met wanhoopsdaden, maar mijn visie is: wanhoop is een zeer interne, egocentrische houding die u tot een daad brengt waar iedereen zich verder een vraag moet over stellen, maar rustig zelf moet besluiten over de oorzaak, het kan gewoon ook egoïsme zijn…..

    • Reactie van Jimmy

      Hoewel ik ergens wel je redenering kan volgen, moet ik toch het volgende kwijt: indien wij als familie, als vriend iets minder egocentrisch, iets minder egoïtisch zijn dan hadden we meer oog voor de -schijnbaar verwaarloosbare- problemen van onze, al dan niet dierbare, medemens!

      • Reactie van Jean Marie DE WULF

        Daar kan ik in komen, maar mijn ervaring komt toch in de meeste gevallen die ik ken op een ander besluit. Een oordeel wil ik het niet noemen.
        Een bevinding: het is quasi onmogelijk voor de naastbestaanden een echte kandidaat voor de wanhoopsdaad te detecteren.

  5. Reactie van pascal

    Ik voel dan weer geen behoefte om te gaan oordelen over andere mensen … ik weet nl. niet of het om een wanhoopsdaad gaat of een weloverwegen rationele beslissing, na jarenlang lijden, is.

  6. Reactie van Guido Van Peeterssen

    pascal,

    We kunnen/mogen ons inderdaad geen oordeel vellen over de omstandigheden waarin iemand zijn leven beëindigt. Dat is de keuze van ieder individu.

    Maar of het nu weloverwogen was of een wanhoopsdaad: de man kwam terecht tussen een talrijke groep mensen, met onder meer gezinnen met kinderen die zich die dag anders voorgesteld hadden. Gelukkig heeft de dienst Slachtofferhulp goed werk geleverd.

    Er rest mij alleen nog mijn respect te betuigen aan de nabestaanden en betrokkenen.

  7. Reactie van Erwin Declerck

    Ik was net op dat moment op bezoek in het Gravensteen samen met 3 kinderen. We waren net geen 10 minuten binnen toen het gebeurde. Stonden net op het hoogste gedeelte van het kasteel. Geen leuk beeld om die man daar verwrongen te zien liggen… gelukkig was er geen bloed bij. Deelneming voor de nabestaanden.