Chinese studie plaatst Gent in top 100 beste universiteiten

vrijdag 13 augustus 2010 10u16 | teun | 3 reacties
Trefwoorden: , .

De universiteit van Gent staat op de 90e plaats in de lijst van beste universiteiten wereldwijd die de Shanghai Jiaotong universiteit elk jaar opstelt. De UGent is de enige Belgische unief in de top 100.

De top tien wordt gedomineerd door de Verenigde Staten, met Harvard op kop, gevolgd door Berkeley en Stanford. De Britse universiteiten Cambridge (5de) en Oxford (10de) zijn de enige niet-Amerikaanse instellingen bij de eerste tien.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2010 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Roland

    Hallo, is hier niemand fier op zijn universiteit?
    Dan maar van een buitenstaander: Proficiat UGent!

  2. Reactie van rony coekaerts

    wat @jjj bedoelt weet ik niet maar over dat ratingsysteem zijn al honderden stukken geschreven.
    kort samengevat: men baseert zich op engelstalige publicaties in engelstalige wetenschappelijke tijdschriften.
    buiten een paar uitzonderingen zijn het trouwens privé.universiteiten in die top honerd die draaien op sponsering door bedrijven en hoge studiegelden.
    als ugent morgen zijn ziel verkoopt, een filiaal kan worden van een am.uni, zijn inschrijvingsgeld tot maal tweehonderd optrekt, dan staat het binnen het jaar in de top.
    of dat past in ons onderwijssysteem? daar trekken ze zich niets van aan daar in shanghai. trouwens ook in china heeft men het amerikaans systeem overgenomen: de rijke aan am.uni’s gelieerde universiteiten en die voor de gewone mensen.
    gaan we hier dezelfde weg op? steeds meer cursussen in het amerikaans, overeenkomsten sluiten met bedrijven waardoor wetenschappelijk onderzoek alleen in nuttige, lees met financiele opbrengst, richtingen geduwd worden? ugent is op wereldvlak gekend voor zijn plantenveredeling. natuurlijk: daar is geld mee te verdienen. kijk gewoon naar de satillietbedrijfjes.
    je krijgt geen doctoraatsstudie over nederlandse manuscripten, literatuur, geschiedenis,….in een rating dus er zullen keuzes moeten gemaakt worden.