Sint-Pieters klaar voor kantelmoment

vrijdag 3 september 2010 9u15 | Wouter | 8 reacties
.

De werken aan het Sint-Pietersstation staan voor cruciale maanden. Gisteren werd een enorme luifel op het toekomstige busstation gehesen, meteen de opmaat tot het kantelmoment van begin november, wanneer de grootscheepse stationswerken een heel nieuwe fase ingaan.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Heel mooie foto’s.
    Toen ik ter plaatse kwam had ik het geluk foto’s te kunnen nemen van bovenaf. Dus niet alleen van de luifel maar ook van de omgeving. Ze staan op Webshots, wie onderstaande link aanklikt en dat in het artikel op de foto klikt kan ze alle zeven bewonderen:
    https://gentbrugge.blogspot.com/2010/09/de-lijn-plaatst-luifel-boven-nieuw.html

  2. Reactie van yves

    En dit is nog een waarschuwing voor fietsparkeerders op de Sint-Denijslaan.

  3. Reactie van Bernadette

    Zeer prachtige foto´s van ieder!!!

    Maar wat ons als buschauffeur natuurlijk het meest interesseert is of het busstation ook een bruikbaar één zal wezen of niet.

    Als we de perrons behoren in te rijden zoals op de maquette aangegeven staat dan zou er wel misschien een probleem kunnen wezen bij perron 3 als ik me niet vergis op een foto van Guido.

    Een foto geeft misschien wel een compleet verkeerd beeld weer van de afstand tussen einde perron en de stalen muur recht voor u doch zo die afstand te klein is en rekening met de uitzwaai van sommige bussen dan staat een paal van die stalen constructie mogelijk wel serieus in de weg.

    Doch er vanuit gaande dat het wel goed berekend is, en men niet dezelfde fout begaan heeft zoals bij de verbouwingen aan een ander busstation, ik denk dat aan Roeselare station, zal alles wel goed in- en uit te rijden zijn want zoniet zullen we nog zweten in putje winter vrees ik, zeker als ook verkeersborden en misschien verlichtingspalen ongelukkig genoeg nogal uiterst problematisch neergeplant zullen zijn.

    Het zal in elk geval wennen worden in het begin hoe dan ook dat is al heel duidelijk want van een treinbegeleider die het van heel dichtbij eens kunnen bekijken heeft zou die afstand tussen einde busstation en die stalen muur wel niet echt breed zijn. Afwachten dus hoe het er in werkelijkheid zal uitzien daar het bij ingebruikname ook de allereerste grote praktische test zal wezen.

  4. Reactie van marc

    boing, er is weer iets gekanteld. Ze hebben een nieuwe eenrichtingsstraat uit hun hoge hoed getoverd “omdat vrachtwagens de U-turn aan de Voskenslaan niet kunnen maken”. Euh, hadden ze dit niet kunnen voorzien? Of toch minstens de bewoners op de hoogte kunnen brengen?

  5. Reactie van DavidS

    De ronde kolommen op de maquette zijn vervangen door I-liggers….de Lijn zit er weer voor iets tussen