Protest!

zondag 17 oktober 2010 7u36 | Marc Careel | 13 reacties
Trefwoorden: .

/

Heeft u ook een foto voor deze rubriek? Mailen mag naar fotoredactie@gentblogt.be of u kunt uw foto ook kwijt op onze flickr-groep.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2010 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

  1. Reactie van Elce

    Algemeen belang gaat toch voor, me dunkt.

    • Reactie van Micheline Permanne

      in Zwijnaarde, aan de bibliotheek, waar het eindstation van de tram gepland is. Om dit te realiseren zullen heel wat bomen moeten sneuvelen :(

    • Reactie van kunvp

      Bomen tot daar aan toe, dat is altijd jammer
      maar die
      “Goodbye Parkeercomfort” is toch wel hilarisch.

  2. Reactie van Renzo

    Waar is dit?

  3. Reactie van dorrito

    altijd hetzelfde, als het maar niet in mijn straat is… (groot gelijk dus Elce!)

  4. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Micheline,

    Ik ken deze straat niet, maar het als het Pegasusplan op het juiste spoor zit moet dit deel uitmaken van de uitbreiding van lijn 2 naar Zwijnaarde Dorp, destijds op 11,6 miljoen euro geschat. Ik volg je dus. Maar er zijn meerdere lijnen gepland, daarom deze link naar het zogenaamde wensnet: https://www.delijn.be/images/OVL%20stad%20Gent_tcm7-8452.pdf

    Ter herinnering. Het bestaande Pegasusplan bevat een langetermijnvisie op het openbaar vervoer in Gent en de omliggende en is opgebouwd rond drie speerpunten:
    - Uitbouw van een tramnet van zes nieuwe en/of versterkte lijnen
    - Uitbreiding van het busnetwerk
    - Ontwikkeling van Park & Ride-zones rond de Gentse agglomeratie

    Met de voorgestelde uitbreidingen van het bus- en tramnet regio Gent streven de partners naar 15 miljoen extra reizigers per jaar tegen 2025. Als voorbeeld van het Pegasusplan: de verlenging van tram 1 naar Flanders Expo. Als alles achter de rug is heeft Gent de lengte van zijn tramlijnen verhoogd van 35 tot 80 km. Klinkt mooi, maar het is in feite een terugkeer naar de oude situatie.

    Volgende tramlijnen of uitbreidingen worden voorzien:
    Lijn 1: tussen Evergem en Merelbeke
    Lijn 2: tussen Sint-Martens-Latem en Oostakker
    Lijn 3: tussen Melle en Mariakerke
    Lijn 4: tussen Zwijnaarde en Meulestede
    Lijn 5: tussen Lochristi en Flanders Expo
    Lijn 6A: tussen Gent Sint-Pieters en Destelbergen
    Lijn 6B: tussen Gent Sint-Pieters en Melle Leeuw

    Komen eerst aan bod: Gent Sint-Pieters tot Korenmarkt (optimalisatie van bestaande lijn) en Zwijnaarde (verlenging van bestaande lijn).
    Gent Sint-Pieters tot Dampoort via Zuid (nieuwe lijn)
    Dampoort tot Korenmarkt (nieuwe lijn) en Dampoort tot R4 (nieuwe lijn).

    De pro’s en de contra’s: De Lijn draait voor meer dan 85 % met algemene middelen en slechts 15 % met eigen (verkoop van tickets en abonnementen) middelen. Slechts 10% van de verkoop van tickets bestaat uit woon-werk en woon-school verkeer. Het is de bedoeling om dat tegen 2020 tot 20% op te krikken. De situatie wordt echter stilaan dramatisch want de uitstoot van broeikasgassen door het wegverkeer steeg sinds 1990 met 30%. Het wegverkeer is verantwoordelijk voor 47 % van de stikstofoxide uitstoot (en 22% van de roetuitstoot) in Vlaanderen. In de grote steden is het de grootste bron van vervuiling. In bepaalde delen van Vlaanderen heeft 13% van de inwoners te lijden onder ernstige tot extreme lawaaihinder vanwege het wegverkeer.

    Aan de voor- en tegenstanders: reageer op het uitgeworpen visje en laat u gaan.

    • Reactie van Tim Rosseel

      Wordt de tramlijn Dampoort – Zuid – Sint-Pieters gelegd langs de straten waar de bus 7x nu rijdt?

    • Reactie van Micheline Permanne

      Guido, als inwoner van Zwijnaarde kan ik me wel vinden in het protest van de bewoners van de Heirweg Zuid waar het eindstation zal komen. Hoedanook, er staan ons zeer vervelende maanden (jaren?) te wachten eens de werken zijn begonnen. En verder, bedankt voor de uitgebreide algemene toelichting i.v.m. de geplande tramlijnwerken.

      • Reactie van Jean Marie DE WULF

        Het moeten niet altijd dezelfden zijn die onder de last van bouwwerven moeten leven. Weet ge dat sommige bewoners rond het Gravensteen al tien jaar met een bijna permanent bouwwerf moeten leven. Niet mooi, niet leuk!

  5. Reactie van thomas

    Geen eindstation lees ik… Vragende partij om het tramspoor nog verder door te trekken dus?

  6. Reactie van kat

    Vreemd, dat gaat dus door ? En het normale openbaar vervoer wordt afgebouwd ‘s avonds. Trams worden vervangen door bussen enz. Wie kan daar nog aan uit.

  7. Reactie van Rosaline

    En waarom niet meteen drastisch? Heerweg-Zuid doorknippen als verbindingsweg en de eindhalte van de tram op de rijweg zelf voorzien. Of éénrichting maken? Dat spaart een bosje en maakt duidelijk dat vanaf dat punt de tram de aangewezen manier is om Gentwaarts te trekken. In een volgende fase kan de tram dan makkelijk doorgetrokken wordt. Een beetje zoals op de (wel veel bredere) Brusselsesteenweg nabij Melle-Leeuw.

  8. Reactie van yves

    Het openbaar onderzoek van de bouwaanvraag voor de verlenging van tramlijn 1 in Zwijnaarde liep tot 15 oktober. Ik vind het raar dat zulke bouwaanvragen de pers niet halen, of vergis ik me?