Parlementsleden doen emotionele oproep over Roma

maandag 18 oktober 2010 11u29 | teun | 7 reacties
Trefwoorden: , , , .

De Vlaamse volksvertegenwoordigers uit Gent – Jan Roegiers (SP.A), Veli Yüksel (CD&V) en Sas van Rouveroij (Open VLD) – deden een oproep tot Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) om het Gentse stadsbestuur dringend te hulp te komen.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2010 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

  1. Reactie van Kritisch

    Wanneer je het vanuit electoraal standpunt zogezegd opneemt voor de zigeuners, en deze vangen dit uitnodigend signaal op, dan moet je daarna niet klagen dat ze met hopen naar de stad komen. Ipv discreet te zijn, zij die er al waren te helpen met de middelen die er zijn, moesten sommige politici noodgedwongen zichzelf luidkeels in alle media op de borst kloppen dat zij het opnemen voor hen allemaal… is dit niet een beetje de honingpot opendoen en richten naar een zwerm bijen?

    En daarna, wanneer de bijen ook de wespen met zich meebrengen, alweer uit electoraal standpunt gaan klagen dat de honingpot leeg is en de wespen iedereen zijn beginnen steken, is pure FLAUWEKUL.

    Politici, probeer eens een beleid te voeren, ipv electoraal propagandisme, het volk zal er beter mee gediend zijn.

    • Reactie van rony coekaerts

      @kritisch, sinds wanneer hebben niet.belgen stemrecht? want anders zie ik geen electoraal voordeel.
      tevens denk ik niet dat veel mensen voor een bepaalde politieker gaan stemmen omdat hij of zij opkomen voor “roma”! in ons rechts “vlaanderen” is solidariteit geen basisgegeven meer: dat is uit ons “vlaams en westerlijk” kristelijk-joods gedachtengoed, waaruit we blijkbaar onze “eigenheid” halen, verdwenen.
      nb.opmerkelijk dat die “roma” zéér kristelijk zijn. stel je voor dat het moslim waren…….

      • Reactie van Tom De Wael

        gemeentelijk stemrecht Rony, gemeentelijk stemrecht ;-)
        ‘t zijn binnen 2 jaar daarvoor ook weer verkiezingen dus ze gaan beginnen zich in de kijker te fietsen
        en wie zegt dat ze het opnemen VOOR de roma ??
        deze politici willen vooral een oplossing voor het probleem (en eens in de gazetten komen)

        wat de rest betreft, Vlaanderen is wel degelijk nog solidair (ik zal u anders ne keer mijnen belastingbrief laten zien), maar mogen er ook nog een BEETJE regels zijn en een aantal mensen (op individuele basis) eens duidelijk gemaakt worden wat er in onze maatschappij van hen verwacht wordt ??
        ik weet het, verantwoordelijkheid en sensibeliseren, ‘t zijn ondertussen 2 verbrande woorden geworden nu ze in de mond genomen worden door “den Bart”, waarmee ik het lang niet over alles eens ben, maar een paar dingen van wat de NVA aankaart raakt wel degelijk kant en wal, voornamelijk doordat de traditionele partijen de boel compleet hebben laten verrotten en we wat deze materie betreft na een jaar nog steeds evenver staan (zoniet verder) :/

  2. Reactie van Jimmy

    Als je de link leest kan je maar tot één (eigenlijk twee) vaststellingen komen: onze journalistiek trekt op niets (en de twee: onze politikiek ook niet)…
    Hoe ernstig de situatie ook moge zijn, ik lees/zie/merk in het basis-artikel vier van onze grootste (vlaamse) partijen met geklaag en gezaag, maar geen oplossing!
    Onzen Bert (ge weet wel dien van “saksen-kooburg-gootha”) blijft maar goochelen met verkenners, bemiddelaars, onderzoekers, ontmijners en verduidelijkers…. ik als kiezer/belastingbetaler blijf na twee verkiezingen (en een derde niet zo ondenkbaar ver!) nog steeds met de zelfde vraag over: “gaan jullie er nu eindelijk eens werk van maken?”. Wat dat werk moet inhouden? Als het maar een beetje resultaat oplevert, maar “DOE” iets. Eigenlijk is het nog erger gesteld en moet het zijn: doe “IETS”!

  3. Reactie van Tom De Wael

    Het is uiteindelijk toch wel heel goedkoop om in deze problematiek een beetje te gaan bleiten bij een regering die er dan nog eens de kloot kan aan verhelpen want migratie is een bevoegdheid van de federale overheid Bovendien heeft Gent eerst zelf jaren de deur wagenwijd opengezet.

    Deel van het probleem is al jaren dat de groep roma een heel heterogeen allegaartje is van verschillende nationaliteiten en met verschillende verblijfststatuten maar die wel allemaal willen/zouden moeten behandeld worden op dezelfde manier.

    Roma zijn trouwens trouwens niet minder maar ook niet meer dan een ander.
    voor eu-burgers NU is de wetgeving nochtans heel duidelijk:
    vrije migratie ifv TEWERKSTELLING en na het vinden/inschrijven in een woning.

    Pas dit dan ook toe en wanneer eu-burgers hier verblijven die NIET aan die voorwaarden voldoen, doe die dan ook terugkeren naar hun land, net zoals wij ook na 6 maanden weer Nederland zouden worden uitgezet.
    Net zoals de Fransen ook gedaan hebben

    Maar neen, wij hebben dan ne grapjas zoals de Guy die zich eens gaat uitspreken over hoe een ander zijnen winkel moet doen terwijl dat ze zelf een uit elkaar vallende mesthoop hebben achtergelaten OP ALLE VLAKKEN (met vooral dank aan Turtelboom die zowat de allerslechtste minister van binnenlandse zaken moet zijn (geweest) op dit vlak)

    en verder helemaal eens met Jimmy zijn slotzin.
    Het is een bedenking die ik me de laatste maanden ook meer en meer maak.

    Het is een zootje en de winter staat weer voor de deur …

  4. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Ik heb gisteren nog met een Roemeense poetsvrouw gepraat, en dan nog in het Engels. Een taal die ze goed machtig was. Ik weet niet of het een Roma was, maar ze was blijkbaar goed ingeburgerd. Haar man had minder geluk: hij had zich hier als zelfstandige ingeschreven. Het middel bij uitstek voor Oost-Europeanen om zich hier te vestigen. Jammer genoeg werkte hij in onderaanneming voor een gekend Gents schildersbedrijf voor een loon, te belachelijk laag voor woorden. Sociale inspectie op zijn dak gekregen, en die stelden vast dat hij als schijnzelfstandige aan het werk was.

    Gelukkig dat er om dit soort wantoestanden te bestrijden zoiets als sociale wetten zijn. Maar mensen die zich aanpassen en werken: die hebben net zoals iedereen recht op een sociaal vangnet.

    Ik veronderstel dat we die paar honderd Roma die bedelen en in barakken wonen niet mogen verwarren met diegenen die zich wel weten aan te passen.

  5. Reactie van herb

    vrees dat deze oproep nergens naar toe lijd, ten minste zolang niet totdat de Roma en Sinti door Geert Bourgeois tot Vlaams erfgoed zijn uitgeroepen. Voor minder doet Geert Bourgeois het niet!