Schuun werkvolk

donderdag 4 november 2010 11u19 | patricia | 4 reacties
Trefwoorden: , , , , .

Schuun volk Deze zomer in Schotland zag ik af en toe een affiche opduiken met een jonge, knappe vrouw in een zwart kleedje. Ze keek ernstig en uit de slogan maakte ik op dat ze opnieuw naast de job had gegrepen. Het duurde even voor ik de oorzaak vond: op haar armen had ze grote tatoeages, van haar schouders tot haar polsen. Waarom doet ze dan geen lange mouwen aan, als ze gaat solliciteren, haalde ik de schouders op. Maar het is wel een actueel thema. Ik hoorde het onlangs ook nog op de bus, een meisje met piercings die luid verkondigde: “hiermee bieden ze me toch nooit een job aan.” Maar is dat wel zo?

Ik kan me inbeelden dat een mooie tatoeage of een stijlvolle piercing wel gesmaakt wordt in een meer alternatieve kledingzaak of kapper, waar je uiterlijk toch wel een visitekaartje voor de zaak is. En maakt het iets uit hoe de telefoniste in een call center er uit ziet? Maar het hoeft zo extreem niet te zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een knap gezicht sympathieker worden gevonden, vaker een baan krijgen,… Tijdens de sollicitatietraining voor langdurig werkzoekenden waar ik aan deelnam tijdens het wisselleren, hadden de werkzoekenden de grootste pret toen hun lesgeefster tijdens het rollenspel luid kauwgum kauwend kwam solliciteren voor een job. Een décolleté, een te korte rok, een baggy broek, een basketbalpet, het zijn vaak dooddoeners op sollicitatiegesprekken, maar mag je dan niet een beetje persoonlijkheid in je uiterlijk leggen, moet het altijd zo braafjes? Moet de VDAB een kleerkast voor werkzoekenden staan hebben? Of moeien die consulenten zich maar beter niet met uw nieuwe kapsel?

In het kader van Schuun Volk organiseert de Dienst Werk van Stad Gent op 15 november een studienamiddag die specifiek inzoomt op het aspect uiterlijk en arbeidsmarkt. Guy Tegenbos legt in zijn onnavolgbare stijl een aantal panelleden op de rooster. Fons Leroy blogde recent nog over witte raven en zal als gedelegeerd bestuurder van de VDAB zeker wel een mening hebben. Kan Sofie Bracke als Gentse schepen van Werk en Innovatie werkgevers sensibiliseren om die juffrouw met getatoeëerde armen aan te werven. Frank van Luijk doceert aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De coördinatrice van de vzw Casa Rosa Deborah Lambillotte en Mariette Vermeylen-Nuyts (voorzitter en coördinator vzw Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen) zullen ongetwijfeld persoonlijke verhalen meebrengen. Vanaf 14 u. kan u een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het UFO, om 14.45 u. begint het onthaal in het Provinciaal Administratief Centrum (PAC – auditorium ‘De Schelde’). Deelname is gratis, maar inschrijven via het online formulier is wel verplicht (vóór 8/11).

© 2010 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Ciesvandekwis

    Er zijn nog wel enkele technieken die de kans op een job vergroten:

    - simpelweg ‘opdagen’ bij een jobinterview
    - tijdig verwittigen met een plausibele reden als je verhinderd bent. “Mijn grootvader is een half uur geleden gestorven” klinkt niet zo plausibel (deze week mogen horen!)
    - weten over welke job het gaat

    • Reactie van patricia

      Voor dat laatste moeten sommige werkgevers (en ik zeg niet dat dit voor jou opgaat Ciesvandekwis) misschien ook eens nadenken hoe ze een vacature opstellen, want soms moet ik toch ook twee-drie keer lezen om te weten waar het juist over gaat.

      • Reactie van Ciesvandekwis

        I couldn’t agree more. Ik probeer mijn klanten daarin zelfs op te voeden. De degradatie van de term manager is een oud zeer. In Nederland is het nog erger: veel ‘managers’ die bijklussen om rond te komen ;-)

  2. Reactie van Josie

    Boeiende materie!!!