Roma smeken stad om te mogen blijven

vrijdag 24 december 2010 10u37 | teun | 9 reacties
Trefwoorden: , .

Vrederechter beslist dat krakers over 15 dagen pand moeten verlaten.

‘Laat ons hier nog enkele maanden blijven. Meer vragen we niet. Waar kunnen we naartoe met dit barre weer’, zegt Ion Dragan. Met acht wonen ze in een vervallen huisje aan de Grote Steenweg-Noord in Zwijnaarde. Ze kregen deze week een vonnis betekend van de vrederechter dat stelt dat ze over 15 dagen weg moeten.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2010 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

  1. Reactie van herb

    hoe ging dit verhaaltje nog van een vrouw die Maria noemde en die een plek zocht om haar kindje ter wereld te kunnen brengen…? Ik hoor de laatste maanden als maar meer ‘conservatieve’ politici over normen en waarden ‘kletsen’. allez, hier mogen de christenen dan ook eens hun normen en waarden laten zien.
    Trouwens, de Roma zijn voornamelijk christenen.

  2. Reactie van Bert

    Ik heb Ion niet zo heel lang geleden op de bus gezien … Had geen zin om te betalen, en na een aanmaning van de chauffeur is ie gewoon afgestapt en heeft een volgende bus genomen, niet zonder eerst de chauffeur te beschimpen natuurlijk ..

    • Reactie van Guido Van Peeterssen

      Destijds een aantal buschauffeurs, heel redelijke mensen, verhalen horen vertellen over hun ‘vaste klanten’.
      Mochten die buschauffeurs mogen beslissen over het lot van Ion: de toekomst zou er erg Roemeens uitzien voor Ion en co. Het gaat er niet om of Roemenië goed of slecht is: het komt er op neer dat hij daar zo een fratsen niet moet uithalen.

      Ooit hielp ik een kennis verhuizen naar een appartementsgebouw: hij mocht meteen twee keer betalen voor het gebruik van de lift voor de verhuis. Het motto is: wie hier intrekt verlaat ook automatisch het gebouw.

      Eurolines mag ze bij de heenreis ook terug naar huis voeren, en meteen het retourticket factureren. Of zelf de rit betalen, zoals de Britten doen: retour op kosten van de vervoerder.

  3. Reactie van rony coekaerts

    moesten uw kennissen buschauffeurs hun werk doen: vooraan instappen en vervoerbewijs controleren dan zat er een pak minder volk op de bus of tram. ik, idioot, laat steeds mijn kaart zien: ze kijken er nog niet naar.
    moesten de controleurs met meer zijn, ik ben op al die jaren nog maar twee keer gecontroleerd, dan…..
    als je zoals ik dagdagelijks op die bus en tram zit hoor je de mensen, geen “buitenlanders” want die versta ik niet, bluffen over het feit dat ze met een tienrittenkaart al maanden toekomen. ik koop voor mijn chin.stiefzoon steeds vervoerbewijzen. die verklaart me gek: op acht maand heeft hij op de trein, noch op de bus iets moeten laten zien.
    nb. de britse wetgeving is geen europese. shengen weet je wel. die roemenen komen hier legaal, net zoals jij op skivakantie naar roemenie kan gaan.
    of ze dan hier een verblijfsvergunning kunnen krijgen is een ander verhaal.

    • Reactie van Kritisch

      ZAAG NIET ZO, ZAAG.

    • Reactie van David

      Mooie samenleving:
      Omdat er geen controle is, moeten we geen ticket kopen;
      Omdat onze auto niet op slot is, mag men inbreken;
      Omdatg onze fiets losstaat, is hij voor iedereen beschikbaar;
      Omdat er geen camera’s staan, mogen we winkels overvallen;
      Omdat er niet genoeg blauw op straat is, mogen we carjacken;
      Omdat er nog steeds geen regering is, kan de totale anarchie vrij losbarsten,….

      Misschien toch mooier moest iedereen zich gewoon aan de regels houden en de overtreders zwaarder aangepakt worden.

    • Reactie van Lies

      Ik steek mijn tienrittenkaart altijd mooi in de automaat voor de ogen van de chauffeur. Maar het valt me op hoe dikwijls er mensen zijn die vooraan opstappen en eens knikken naar de chauffeur zonder een abonnement te laten zien of een kaart af te stempelen. De chauffeurs vragen niet aan die mensen om hun kaart of abonnement te laten zien. Volgens mij zouden ze daardoor nochtans de inkomsten van De Lijn fors kunnen verhogen. En als ze dat geld zouden inzetten voor beter nachtvervoer, zou de Lijn meteen een pak meer tevreden klanten hebben.

  4. Reactie van C14

    Ik ben al vaker door controleurs aangepakt. Zelfs een keer op straat, toen ik al van de tram gestapt was. Er vlogen toen twee controleurs op mij af, een voor en een achter mij, en ik moest mijn vervoersbewijs laten zien. Ik heb eerst geweigerd omdat ik niet meer op de tram zat. Maar ze werden echt aggressief en ik heb dan maar mijn abonnement laten zien. Ik heb ook eens een klein jong meisje zien afgedreigd worden door zo’n stel controleurs. Ze zouden haar boekentas slechts teruggeven als ze haar ID kaart kon laten zien. Weet zelfs niet of ze daar oud genoeg voor was om dat te hebben. Schandalig. Dwing inderdaad de mensen vooraan op te stappen en het vervoersbewijs te laten zien, zowel op bus als op de tram (geen 35 verschillende mogelijkheden al naar bus of tram, geleed of niet, enz)