Krakers doen kleine protestmars door Gentse straten

woensdag 26 januari 2011 11u30 | Tom | 9 reacties
Trefwoorden: .

De krakers uit de Spitaalpoortstraat uitten dinsdagochtend met een kleine betoging hun ongenoegen over de stad Gent. De krakers moesten in de voormiddag voor de rechter verschijnen na een dagvaarding De stad wil de krakers zo snel mogelijk uit de huisjes. De zitting werd echter uitgesteld omdat niet elke kraker al een advocaat had.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2011 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

  1. Reactie van Kritisch

    Gent anno 2015: “autodieven protesteren in de Gentse binnenstad omdat ze gestolen auto’s aan de rechtmatige eigenaars moeten teruggeven. Hun standpunt is dat wanneer auto’s op straat geparkeerd staan, zij er recht op hebben omdat niemand die auto’s op dat moment gebruikt. Een klein links-gemutst deel van de bevolking vond hun initiatief lovenswaardig en schaarden zich achter de autodieven.”

  2. Reactie van carola

    remedie tegen de kou en goed voor de bloedsomloop

  3. Reactie van pascal

    Met het risico als verzuurd over te komen, maar bijna elke keer ik daar passeer staan er een recente BMW en/of een Chrysler Voyager geparkeerd in de cité. Ik snap niet goed hoe mensen die uit gebrek aan bestaansmiddelen woningen moeten kraken zich wel zo’n auto’s kunnen veroorloven. Tenzij het toevallig net altijd dezelfde wildparkeerders zijn die daar staan.

  4. Reactie van Mario

    Ja net alsof ik in de buurt van de sleepstraat altijd mercedessen zie rijden???!!?

    Ik werk reeds jaren, huur een huis en kraak ook soms nog, dit is niet altijd uit gebrek aan bestaansmiddelen maar o.a. tegen te hoge huurprijzen, uit solidariteit met daklozen => zie spitaelstraat etc, om dat het gezellige mensen zijn, redenen genoeg…

    • Reactie van azerty

      De huur- en koopprijzen zijn inderdaad veel te hoog in Gent ! En niemand verdient het om dakloos te zijn.

      Toch lijkt het me redelijker te vragen naar integratiemogelijkheden voor daklozen en voor redelijker huur- en en woonprijzen. Hoe men dit laatste kan realiseren met de alsmaar stijgend aantal bewoners in Gent, weet ik echt niet. Erg veel leegstand is er niet in Gent, helemaal niets in de Brugse Poort waar alles noksvol zit.

      Aan alle jongeren die werken, wens ik alle moed bij het vinden van een geschikte en betaalbare woonst !
      .

  5. Reactie van Guido Van Peeterssen

    azery,
    Gent heeft te veel te bieden en is erg aantrekkelijk, maar dat vertaalt zich in een hogere lasten en de typische problemen van een centrumstad. De randgemeenten profiteren daarvan. Laat Gent samensmelten met de omringende gemeenten en bouw het openbaar vervoer en de dienstverlening naar die kant uit. Er komt meer openbare ruimte en plaats om te bouwen en de druk op het centrum vermindert zo wie zo.
    Laat binnen dat grootstedelijk gewest bepaalde instellingen zoals scholen en hospitalen meer samenwerken en laat ze hun dienstverlening via internet beter uitbouwen.
    Als men via één website alle scholen zou kunnen contacteren dan heeft men een beter overzicht en kan men beter zoeken naar de beste school voor zijn kind.
    Of als men alle hospitalen in één keer kan raadplegen en meteen een consultatie via internet kan regelen, dan zouden we ook al een aanzienlijke vooruitgang boeken.

    • Reactie van mht

      Sorry, maar Vlaanderen heeft nood aan een grootstedelijk beleid (en Evergem en Melle horen daar helemaal niet in thuis, het is al gek dat de kanaaldorpen deel zijn van ‘stad Gent’), niet aan nog meer fermettes en lintbebouwing. Er is hier geen plaats voor nog meer suburbia. De problemen van Gent moeten in Gent opgelost worden. En dat kan best. Denk ik. Hoop ik.

      • Reactie van Guido Van Peeterssen

        Dat kan inderdaad, maar dan ga je als Gentenaar de Gentse huurprijzen betalen, fijn stof inademen en uw beurt afwachten in de file. Of je gaat in Avelgem wonen, integreert daar en komt in Gent werken. Dan ben je één van die 60.000 pendelaars die 240 keer in het jaar aan het Sint-Pietersstation afstapt en al de rest vergeet.