Stad Gent wil geen beeldenpark

donderdag 10 februari 2011 7u38 | teun | 2 reacties
Trefwoorden: , , .

Gent gaat geen beeldenpark, zoals het Middelheim in Antwerpen, inrichten. Maar de stad denkt wel aan het aanbrengen van beelden in het Citadelpark en het park Kasteel Claeys-Bouüaert in Mariakerke.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2011 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Frans

    Claeys-Bouuaertpark vandalismebestendig? Middenin staat een paviljoentje uit de 18e eeuw dat meteen na een grondige restauratie systematisch werd vernield: alle ramen zijn gesneuveld en alle buiten- en binnenmuren besmeurd. Beelden in een park zijn geliefkoosde mikpunten. Uit het Zuidpark werd het borstbeeld van Karel Van de Woestijne gestolen en de Stervende Gladiator van zijn zwaard ontdaan. Het beeldje “Eerste stap in het leven” (Geo Verbanck) werd preventief verwijderd uit het Citadelpark (rechtover ICC) en staat nu veilig(er) in het MSK. Sommige beelden staan iets veiliger door hun ligging en verhoogde zichtbaarheid: Albert op zijn hoge sokkel, het Moorken op zijn rots, het Ros Beiaard en Leie/Schelde op hun eilandje, de Mastplanters op een parking langs een drukke baan, Belgica op de middenberm van de stadsautoweg…

  2. Reactie van Abel

    We moeten idd niet alles willen. Kunstwerken zijn weer(ga)loos en een geliefd doel van vandalen. Als er geen serieuze omkadering is in de vorm van beveiliging, afsluiting dan heeft het niet veel zin. Zowiezo heeft de openbare ruimte al heel erg te lijden onder gebruikers die geen enkel respect hebben voor aanleg en inrichting. Waarbij kunstwerken blijkbaar een regelrechte uitdaging zijn voor dit soort lui. Tel daarbij nog de koper- en bronsdieven die al heel wat gedenkplaten, standbeelden en grafmonumenten hebben meegegrist.