Culinaire avonden in het Korenhuis

woensdag 16 februari 2011 7u34 | Gudrun | reageer
Trefwoorden: , , .

Ik geef toe, het is al een tijd geleden dat we naar het Korenhuis geweest zijn, maar ik herinner me nog haarscherp de gerechten, en hoe ongelofelijk lekker die waren! De locatie is ook niet mis, trouwens: het Korenhuis bevindt zich op de Korenlei, aan het Mariott-hotel. Het was een warme zomerzondag, en tussen de gangen door gingen we op de kaai zitten, en keken uit over het water. Zalig!

Maar bon, daarover wilde ik het eigenlijk niet hebben, wel over het volgende:  het Korenhuis is zopas gestart met de organisatie van 12 culinaire avonden die (onder andere) de rijke geschiedenis en het culinaire erfgoed van de stad extra in de kijker zetten. Chef Daan Hebbrecht en restaurantmanager Paul Suy bedachten een exclusief culinaire jaarkalender die lokale, verse producten op een interactieve, door de culturele achtergrond van de stad geïnspireerde manier, helpen ontdekken.

Bij de opening van het nieuwe restaurant aan de Korenlei werd bewust gekozen voor de naam Korenhuis, als permanente herdenking aan de patriciërshuizen aan de Korenlei en Graslei waarin, in de middeleeuwen, vooral graan, specerijen, koffie en thee, maar ook cacao, whisky en rijst verscheept en verhandeld werden. Voor restaurantmanager Paul Suy was het dan ook essentieel dat het nieuwe restaurant zich zou inspireren door dit rijke verleden om te werken met eerlijke, lokale en verse producten.

KorenhuisDaan Hebberecht (°1977), een chef die na zijn studies aan de befaamde hotelschool Ter Duinen in Koksijde, jarenlang als privékok werkte op de grootste jachten ter wereld en de papillen van wereldberoemde sterren, bedrijfsleiders en staatshoofden, mocht verwennen, keerde in 2008 terug naar zijn thuishaven en ging de mooie uitdaging aan die het Korenhuis hem bood. “Als je een eerlijke keuken mag bieden, met topproducten van lokale leveranciers die je persoonlijk kent, en je bovendien je creativiteit de vrije loop mag laten gaan, besef je dat je over sterke troeven beschikt om je gasten unieke momenten te laten beleven”, benadrukt Daan.

De nieuwe formule is even interactief als eenvoudig: voor 55 euro per persoon beleef je een unieke avond, die start met een animatie rond het gekozen thema, gevolgd door een driegangenmenu met de bijhorende selectie van dranken inbegrepen. De animatie kan zowel een bezoek aan een lokale leverancier zijn als een presentatie in het restaurant zelf of een culinair geïnspireerde uitstap.

Bij de selectie horen onder andere volgende thema-avonden met menu’s geïnspireerd op:

  • 24 februari : whisky met degustatie door Olivier De Schepper
  • 31 maart : chocolade met bezoek aan Chocolatier Van Hoorebeke
  • 7 april : workshop rond graan, bloem en koren
  • 26 mei : culinaire boottocht door Gent
  • 23 juni : specerijen in samenwerking met stadsbrouwerij Gruut

Mij liep alvast het water in de mond bij het idee alleen al.

Meer info op www.korenhuis.be
Reservaties via : Benedicte.vandommele@marriottghent.com of 09 269 77 44.
Korenhuis, Korenlei 10, 9000 Gent

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.