Thais wokken

maandag 21 februari 2011 15u30 | patricia | reageer
Trefwoorden: , , , .

Vrijdagavond, geen zin om naar huis te gaan, dus maar eens op de bots een paar smsjes plegen en hopen op gezelschap om iets te gaan drinken. Maar een mens durft ook wel honger krijgen, zeker na een werkdag vol vergaderingen en enkel een broodje op de middag. Hij kende een Thais wokrestaurantje vlakbij, je neemt groenten, kiest saus en vlees of iets anders. “Ah, De Orchidee“, zeg ik. “Nee, aan de overkant.” Toen bij het artikel op Gentblogt bleek het restaurant aan de overkant ook al een aanrader, zeker de eend in groene curry. Die is nu echter onverbiddelijk van de kaart gehaald, ten voordele van de klassieke formule: groenten opscheppen, vlees, vis of vervanger en saus kiezen. En wokken maar.

Al zijn er ook wel wat verschillen, zo zijn er meer groenten en staan die in een koeltoogbank om op te scheppen. De keuze aan vlees blijkt wel hetzelfde maar je kan ook combineren. De prijs gaat van 8,5 euro (kip, tofu) tot 16 euro (mix). Het lijstje van sauzen is dan weer om je vingers bij af te likken: curry in alle kleuren, de klassieke oestersaus, zoet-zuur,… Ik ga voor de kip in groene curry en mijn tafelgenoot kiest weinig verrassend voor de tofu. Onze drankjes (jasmijnthee en spuitwater) worden al gauw gebracht en op de tafel stond de kroepoek al op ons te wachten. De keuken is verbonden met de zaal via een doorgeefluik, de geuren van het wokken blijven buiten de zaal.

Het is nog relatief vroeg op de avond en dus is het er nog rustig. Voor de rest lijkt de zaak niet veranderd, het ziet er nog altijd wat sjofel uit. De bediening verloopt heel correct, maar een beetje gereserveerd. We krijgen redelijk snel ons bord terug en het smaakte fantastisch. Heerlijke curry en perfect gebakken groenten. Ik had redelijk wat kip, maar misschien komt dat omdat ik niet zo veel groenten had opgeschept als mijn tafelgenoot. Toch had ik meer dan genoeg.

Bij het afrekenen zei ze meteen hoeveel we elk moesten betalen: 21 euro voor een gezonde snelle hap voor twee personen blijft een koopje. Aan de overkant was het een stuk drukker en was één van de ramen bedampt, niet meteen gezellig om te eten, als je het mij vraagt.

Thai Wok, Vlaanderenstraat 96, Gent

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.