Hogent en UGent ondertekenen intentieverklaring

dinsdag 19 april 2011 19u18 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

Op 16 juli 2010 heeft de Vlaamse regering beslist om de academische opleidingen aan de hogescholen te integreren in de universiteiten. Om de uitvoering van die beslissing optimaal voor te bereiden, hebben de Universiteit Gent en de Hogeschool Gent een intentieverklaring ondertekend om een verregaande samenwerking tussen de twee hogeronderwijsinstellingen aan te gaan.

Via deze intentieverklaring geven de Universiteit Gent en de Hogeschool Gent aan dat zij dezelfde uitgangspunten en doelstellingen hanteren binnen hun werking.

Samen willen de onderwijspartners onder andere de onderwijskwaliteit verhogen, verder professionaliseren en het onderzoek maximaal op elkaar afstemmen.

Ook de internationale positionering van de aangeboden bachelor- en masteropleidingen wordt een speerpunt in het beleid van beide instellingen.

Er zal naar gestreefd worden om de toegankelijkheid, de mobiliteit en de diversiteit van zowel personeel als studenten te waarborgen en te bevorderen.

Op het vlak van infrastructuur en logistieke dienstverlening zal de werking van de instellingen op elkaar worden afgestemd en geoptimaliseerd.

Om de beoogde samenwerking te realiseren, zullen de Universiteit Gent en de Hogeschool Gent bij de overheid maximale autonomie bepleiten, onder meer voor de samenstelling en werking van hun bestuursorganen. De besturen zouden zo georganiseerd worden dat een wederzijdse bewaking van de gemeenschappelijke doelstellingen mogelijk wordt.

Bron: persbericht

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.