Deksel op de neus

dinsdag 10 mei 2011 9u56 | Steven Heyse | reageer
Trefwoorden: , , , .

In een zonovergoten Ottenstadion vond afgelopen zaterdag de Oost-Vlaamse derby tegen Lokeren plaats. De inzet van de voorlaatste thuismatch was duidelijk. De Buffalo’s moesten winnen om hun kans op Europees voetbal realistisch te houden.

Wie dacht dat Gent er meteen zou invliegen om de drie punten thuis te houden, kwam bedrogen uit. Hadden ze last van de warmte of hadden ze zich er al bij neergelegd dat het niets zou worden, wie zal het zeggen? De eerste kans was al meteen voor de bezoekers. Maar geen minuut later kwam de kans van Ljubijankic die de verdediging van Lokeren wegspeelde maar de keeper tegenkwam op zijn weg naar doel.

Ljubijankic leek wel een van de weinige Buffalo’s die echt met inzet speelde. We kregen dan ook alles te zien behalve dat waarvoor we gekomen waren: een Oost-Vlaamse derby in Play-off 1! Dat zou toch het summum van onze Belgische competitie moeten zijn? Het leken wel makke lammetjes, zonder strijdlust en zonder besef van het belang van de wedstrijd.

De wedstrijd ging aan een rustig tempo verder, tot Tiko stevig tackelde op Ljubijankic. De scheidsrechter aarzelde geen seconde en trok meteen rood. Net voor de rust, toen heel wat supporters het al hadden opgegeven, lukte het Wallace dan toch om de bal tot bij Arbeitman te krijgen: 1-0.

Na de rust gingen de Buffalo’s meteen op zoek naar de 2-0. Maar wie dacht dat we vertrokken waren, kwam alweer bedrogen uit. Na enkele minuten in de tweede helft kregen we de tegengoal te slikken en het ging van kwaad naar erger. Bij een zoveelste verkeerde bal van El Ghanassy konden de ontgoochelde supporters het niet meer laten hem uit te fluiten.

Toch kregen we nog een aantal kansen: Smolders knalde hoog over doel, maar het was Mboyo die de bal tot bij Arbeitman kreeg: 2-1. Met nog een goeie 15 minuten op de klok leek de klus geklaard. Maar een wedstrijd duurt 90 minuten en soms iets langer. De Buffalo’s waren niet meer bij de les en in de toegevoegde tijd wist Lokeren de 2-2 te scoren en zo kregen we, voor de zoveelste keer, het deksel op de neus.

Dat we al bijna twee maanden geen wedstrijd meer wonnen, is jammer, maar vooral het gebrek aan inzet en de houding van veel spelers zit de supporters hoog, met een fluitconcert en slogans als “Yassine buiten!” en “Dury buiten!” tot gevolg. Want als trainer moet je spelers als El Ghanassy als eerste vervangen, maar dat doet Dury niet. De houding van onze ‘klassespeler’ inspireerde onze Buffaloman tot zelfs een Open brief aan Yassine. Een brief die ik overigens volledig kan onderschrijven. Volgende week beter!

(nvdr: onze fotografe was jammer genoeg geveld door migraine, dus krijgt u alleen tekst deze keer. Ook wat dat betreft: volgende week beter!)