Imkerkoppel oogst eerste stadshoning

maandag 4 juli 2011 9u27 | teun | 6 reacties
Trefwoorden: , .

53 kilo échte stadshoning, dat is de oogst die de hobby-imkers Liesbeth Hiele en haar man Marijn Rabaut hebben binnengehaald na een jaar hard zwoegen. Na de werkuren doorkruisen ze heel Gent om hun bijenkasten op de daken van de Vooruit, Le Jardin Bohémien en hun eigen huis te verzorgen.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2011 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

  1. Reactie van herb

    bij de vake overschrijding van limiet fijnestof doe we mochten inademen, zal ik zeggen: Met ‘n geurtje van uitlaat-lucht.

  2. Reactie van pruts

    Dat geldt dan voor elke pot honing uit België, voordeel van stadshoning is dat er minder pesticiden in zitten. Die partikels die mee in de honing zouden zitten is misschien maar een fractie van wat we dagelijks inademen?

  3. Reactie van Karin

    Dag Liesbeth en Marijn, fantastisch al die bijen. Ik ben grafisch ontwerper en ben opzoek naar foto’s van stadsimkeren. Jullie hebben prachtige foto’s die ik zou willen gebruiken. Mijn vader was ook imker, dus ben er mee opgegroeid. Het projekt is voor de bijenzaak, niet een commerciele opdracht. Kunnen jullie hier op reageren, om te kijken of we iets kunnen regelen.
    Ik hoop het, vriendelijke groet, Karin

    • Reactie van Liesbeth

      @karin

      Alle beelden die we zelf hebben genomen, mag je zeker kostenloos gebruiken. Neem gerust ook contact op als je er meer nodig hebt (best via de blog). Enkele van de foto’s op de blog zijn van bevriende professionele fotografen en daar zit wel copyright op, maar dat staat er telkens bij…

  4. Reactie van Arnold

    Karin,
    waarschijnlijk is het beter om de stadsimkers te contacteren via https://www.apicula.be/

  5. Reactie van Roland

    Niet mis, 53 Kg. Alhoewel, maar weinig bijtjes gezien in onze achtertuintjes.