Verborgen kluis stadsbibliotheek Ottogracht: “leeg”

dinsdag 5 juli 2011 17u18 | Michel Vuijlsteke | 14 reacties
Trefwoorden: , , .

Recent was in de voormalige stadsbibliotheek aan de Ottogracht in Gent een mysterieuze kluis ontdekt. Het gebouw staat al meer dan tien jaar leeg en wordt opgeruimd om er een nieuwe functie aan te geven. Nadat een houten plaat werd weggehaald, kwam achter een deur een stalen kluisdeur tevoorschijn.

De Stad Gent had een fotomoment voorzien op woensdag 6 juli 2011 om 9u30, waarbij de zware metalen deur zou opengebroken worden.

Het evenement werd ter elfder ure afgeblazen: de stadsdiensten hebben alsnog in afwezigheid van externe getuigen de kluis opengebroken. In het bericht dat de voorlichtingsambtenaar van de Stad verspreidde, wordt beweerd dat bij voorbereidende werkzaamheden “duidelijk” werd dat de deur “slechts door veel roest” vast zou gezeten hebben.

Volgens het bericht van de voorlichtingsambtenaar was de kluis leeg.

© 2011 GENTBLOGT VZW

14 reacties »

  1. Reactie van Frans

    Kluizen die zonder pottenkijkers worden opengemaakt zijn altijd “leeg”.

  2. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Daar zat wat in….

  3. Reactie van jos tavernier

    de stadskas ?

  4. Reactie van tvb

    Wacht, ik voorspel binnen de veertien dagen een nieuwe complottheorie waarbij deze kluis en ‘De rechtvaardige rechters’ een hoofdrol spelen.

    Maar effectief, het is toch allemaal een beetje bizar.

  5. Reactie van Erwin

    De rechtvaardige rechters?

  6. Reactie van Erwin

    Sorry tvb, te laat jouw reactie gezien.

  7. Reactie van Roberto

    Hoe avontuurlijk toch, de media.

    Heb die kluis gezien, twee jaar terug. Stond gewoon in een kot. Niets houten platen, niets te ontdekken, gewoon vrij toegankelijk. Een typisch artefact dat nooit meegaat met de verhuis wegens te zwaar. Ze was leeg toen ;-)

    Goed dat ze eindelijk ‘ns in actie schieten met dit mooie pand! Was een rommelboel geworden van het MIAT, de leftovers zeg maar. Benieuwd wat het wordt.

  8. Reactie van kk69

    Hoelang gaat dat “cultureel erfgoed” nog de straat ontsieren?.
    Of laat men het gebouw verloederen om het te kunnen afbreken en er “commercie” mee te bedrijven of “vriendjes” er mee te verwennen?

  9. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Wat moet die oude bibliotheek worden?
    Een museum voor verloren en verdwenen kunstwerken?
    Waar staan de bustes van o.a. Sanderus en van Vesalius uit begin van de 19de eeuw die het gebouw sierden? Uitgeleend aan de Gentsche Universiteit, die ze zelf niet meer weten zitten! De universiteit heeft zelfs geen inventaris van haar bezittingen en zeker niet van de uitgeleende stukken….