Gent betuigt zijn medeleven met Oslo

zaterdag 23 juli 2011 17u22 | Michel Vuijlsteke | 8 reacties
.

Eén minuut stilte op de Gentse Feesten om 20.00u

Bij een dubbele aanslag in Noorwegen zijn gisteren minstens 91 doden gevallen. Minstens 84 jongeren tussen 14 en 20 jaar zijn omgekomen. Gent is diep geschokt door de gebeurtenissen in Oslo en betuigt haar medeleven aan de Noorse bevolking.

Op zaterdag 23 juli 2011 heeft om 20.00u een moment van solidariteit plaats op de Gentse Feesten. Op dat ogenblik zullen de klokken in de Gentse Feestenzone geluid worden.

Het stadsbestuur vraagt de Gentse Feestenorganisatoren om 20.00u hun podiumactiviteiten te onderbreken, dit kort toe te lichten en samen met hun artiesten, publiek en medewerkers op het podium dit moment in acht te nemen. Ook aan de organisatoren van binnenspektakels wordt gevraagd vandaag voor aanvang van hun activiteiten een moment van bezinning in acht te nemen. Aan de Gentse Feestenbezoekers wordt gevraagd om 20.00u halt te houden en dit moment te respecteren.

Lieven Decaluwe
Schepen van Cultuur, Toerisme en Feesten

© 2011 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van geertje

    Mooi van het stadsbestuur om even halt te houden voor deze verschrikkelijke en laffe aanslag!!!

  2. Reactie van kristof

    inderdaad een mooi gebaar, en mooi ook dat het zo goed werd opgevolgd, temidden het feestgedruis aan de vele bezoekers vragen om stil te zijn en zien dat het opgevolgd wordt geeft alleen maar heel goed weer hoe het iedereen raakt.

  3. Reactie van rony coeckaerts

    voor mij is dit een onbegrijpelijke daad, laat dit duidelijk zijn, en ik ben er echt niet goed van. extremisme van welke kant ook is onvruchtbaar want wil vertrekken van verbrande aarde.
    maar als we naar de verhoudingen kijken moesten de gentse feesten uren stil liggen in nagedachtenis van de honderdduizenden kinderen die nu sterven en stierven.
    nu ja, dat is ver van huis en het zijn zwartjes. die beelden slagen ze nu al jaren rond ons oren(ogen) maar voor mij is een vader die zijn kind in een doek in een put legt nog altijd, en ik ben helemaal niet zo emotioneel, eerder rationeel, iets dat me raakt.geen traan maar pijn in mijn borst.
    ik ken nogal wat gentbloggers, zij mij niet zo, maar als morgen een kind van een van hen moest sterven, en bij de god waarin ik niet geloof wil, wens, hoop ik het niet, maar dan is gentblogt te klein. en terecht.
    maar onze vriend termont had ook daar eens naar kunnen verwijzen.

  4. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Rony, ge hebt gelijk, maar dat wordt gevaarlijk. Ik ken iemand die zo bekommerd was om het droevige op de wereld dat hij er volledig verward aan ten onder gegeaan is.

    • Reactie van rony coeckaerts

      wees gerust jm. ik ga zeer optimistisch en positief door het leven, anders had ik de rotzooi die me de laatste jaren is overkomen eerder met een touw opgelost.
      stroppen van gent, ik leg zo een knoop in 30 seconden.
      terug in gent gaan we toch echt wel eens een pint drinken. al veel beloofd, afgesproken, met een paar gentbloggers, maar het moet er eens van komen en niet in het zwembad.
      nu kom ik nog eens terug naar gent, september, voor een jaar.(ik ga ook eindelijk op pensioen) dan eigentlijk nooit meer: zij die me lief zijn komen naar wenzhou al maak ik me daar geen enkele illusie over.
      zelfs mijn kinderen zullen afhaken.
      het heeft me een kapitaal gekost om mijn woonst in gent te houden, dan de visa en vluchten. gewoon om toch je familie en vrienden te zien, twee tot drie keer per jaar, vergeet het in de toekomst
      dat is normaal.
      moest ik een stulpje in frankrijk, italie of spanje gekocht hebben omdat daar ook iemand rondliep wiens dekseltje op mijn potje paste, dan stonden ze in de rij om ons te bezoeken. maar, sorry, ik ben verliefd geworden op een chinese in wenzhou. dom misschien, maar het is nu eenmaal zo.
      toch hoop ik in de volgende jaren toch nog eens enkelen van jullie te mogen ontvangen.
      begin allemaal maar al te sparen, het is hier niet meer zo goedkoop dan vijf jaar geleden.

  5. Reactie van freddy

    Tiens, de moordenaar had blijkbaar vlak voor de moorden een email gestuurd naar een kamerlid uit Gent. Het komt angstwekkend dichterbij.

  6. Reactie van Frank Bombeke

    Naar aanleiding van de dubbele aanslag in Oslo opende het Gentse stadsbestuur een rouwregister in de inkomhal van het Gentse stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent.

    Een steunbetuiging kan van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli 2011 van 8 tot 17 uur.