Maya Mayonaise door VaNelle

zondag 24 juli 2011 9u30 | ElsS | reageer
.

Met de regen die we de voorbije week al over ons dak kregen, besloot ik een aantal binnenactiviteiten te voorzien, kwestie van iets meer zekerheid te hebben dat we het een keertje droog konden houden. Bij het uitpluizen van de programmabrochure viel mijn oog op de titel ‘Maya Mayonaise, verteltheater voor Koters van 2,5 tot 6 jaar op basis van het prentenboek van Patrick Gyssels’. Als je zelf een dochter hebt die Maya heet, dan kan je toch niet anders dan hiervoor tickets bestellen en zo geschiedde. Op zaterdagmiddag trokken wij naar de stedelijke jeugddienst in de Kammerstraat.

Maya Mayonaise Maya Mayonaise

Maya Mayonaise is prentenboektheater en daar hoort dus een prentenboek bij. Maar alvorens te beginnen, krijgt elk kindje – en elke volwassene die het aandurft – een klein papieren zakje. En waarvoor dient dat zakje? Om je hand in te steken en je eerst eens goed te wassen! Wanneer we allemaal netjes zijn dan kan het voorlezen beginnen. Het originele boek valt echter een beetje klein uit en dus wordt er een (veel) groter exemplaar uit de kast gehaald. De prenten vormen een perfecte ondersteuning van het verhaal en de kinderen luisten geboeid en reageren soms heel gevat. Interactie is er zeker.

Maya is een heel gewoon klein meisje.
Ze houdt van spelen en lachen, van zingen en tv.
Ze eet graag frietjes en pizza, koekjes en snoep.

Maar het allerallerallermeest houdt zij van… mayonaise!
Voor haar verjaardag wilt ze in een bad… vol mayonaise.
Dat vinden Maya’s ouders maar niks.
Maar Maya houdt héél lang vol.

Maya Mayonaise Maya Mayonaise Maya Mayonaise Maya Mayonaise Maya Mayonaise Maya Mayonaise

Na het voorlezen wisselt de verteller van rol en wordt zelf Maya Mayonaise. Even wisselen van rokje en een vestje uitdoen en de transformatie is geregeld. Vanuit dit nieuwe standpunt wordt het verhaal nog eens verteld en wordt een eenvoudige set uit stevig karton uitgevouwd, open en dicht geklapt om de decors uit het boek over te nemen. Alles is er: de rug van de draak, de zeemeerminnen, de luchtbrug vanop het hoogste bed ter wereld naar de school, de geschenkjes en natuurlijk een bad… vol mayonaise!

Een halfuurtje verteltheater vloog in een mum voorbij en de kinderen genoten met volle teugen. En nu maar hopen dat onze Maya voor haar zesde verjaardag dit najaar ook geen bad vol mayonaise vraagt!

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.