Scheepshond

donderdag 4 augustus 2011 7u45 | Nan Luursema | 8 reacties
Trefwoorden: , .


Heeft u ook een foto voor deze rubriek? Mailen mag naar fotoredactie@gentblogt.be of u kunt uw foto ook kwijt op onze flickr-groep.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2011 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van Roland

    Wel hond, maar geen typische schippershond.
    Ziet er gezellig uit op de woonboot.

  2. Reactie van rony coeckaerts

    roland help me uit mijn onwetendheid.
    is een “schipperke” een keeshond? wikipedia beweert dat maar ik geloof daar niets van.
    trouwens, moest ik in gent gebleven zijn dan zat ik nu op een boot maar je moet kiezen.

    • Reactie van Roland

      Keeshond, Hollandse, is een levendige brutale waakhond, vaak wantrouwend tegenover vreemden; zeer blafferig. Bouw: kort en gedrongen, met spitse snuit; de staart krult over de rug. Het grauwe haar is lang, voelt stug aan en heeft een dikke laag wollig onderhaar. De keeshond is ca 40 – 45 cm hoog (uit een oude Winkler Prins Encyclopedie van de jaren ’60).

    • Reactie van Roland

      Schipperke is niet, zoals de naam laat vermoeden een schippershondje, maar van oorsprong een hondje van de Belgische Gilden. Kleine, trouwe waakhond, goede huishond, lief voor kinderen. Het heeft een gedrongen bouw, kleine rechtopstaande oren, stug zwart haar, met een kraag om de hals van langer haar, die rechtop gaat staan als het dier zich opwindt. (uit dezelfde encyclopedie).

  3. Reactie van ikke

    De naam schipperke is afgeleid van het Belgische woord scheperke wat “herder” betekent. Omdat dit ras voornamelijk op de binnenvaart schepen voortkwam voor het verjagen van knaagdieren zoals ratten en muizen is besloten het ras “Schipperke” te noemen. Het schipperke kan aangewend worden bij het hoeden van schapen en ander (klein) vee, bij de jacht op (klein) wild of als waak- en familiehond. Toch wel een keeshondje , zwart en vooral pittig van karakter, net een hondje met ADHD :)))

  4. Reactie van philippe

    voorhuitkaai

  5. Reactie van Delirium Tremens

    Haha, Philippe. Voorhoutkaai?