Ne Vuilen Avond

woensdag 17 augustus 2011 13u54 | Animuz (tekst), Max Van Hemel (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , , , , .

Op 11 augustus trokken wij van Gentblogt naar Antwerpen. Voor zover bekend hebben wij ‘t Stad nog niet geannexeerd en u zal het misschien moeilijk kunnen geloven maar er was iets dat ons naar ginder heeft gelokt die avond. We gingen er naar de teaser van Ne Vuilen Avond kijken, une revue jamais vue, een interbellumshow met chanson, magie en acrobatie, kortom een totaalspektakel. Bindmiddel van dienst is het duo Jan De Smet en Gentenaar Armando Dios. Deze laatste is het Vuil Bazeke dat als uitbater van de tanende club Copacabana de acts laat afvoeren als ze hem niet zinnen en daarbij vaak in de clinch gaat met ceremoniemeester Jan De Smet.

VuilenAvond

De Smet speelde ook de teaser aan elkaar met fijnsnarige vuile liedjes van Drs. P, Bobbejaan Schoepen, John Prine, De Nieuwe Snaar, Jean Blaute en Charlie Poole. Ook Lolly Wish zong de sterren van de hemel maar had daarnaast nog vele grote troeven. Het komische duo Sep’n Hop en The Great Leo, vertolkt door Gentenaars Sep Vermeersch en Arvid Viaene bacht mime op speed à la Laurel & Hardy. Zanger Dimi Tarantino bracht een duet op zichzelf en sprong met zijn maillot wijdbeens de lucht in waarbij ik alleen maar spierverrekking kon denken. Hij deed me een beetje denken aan Alex DeLarge maar laat u dat vooral niet afschrikken! Na Dimi was het de beurt aan de Brusselse zanger George Bangable (what’s in a name, newaar?). Hij bracht een schoon chanson waarna acrobaten Toon Van Gramberen en Hanna Mampuys me demonstreerden dat een mens meer spieren heeft dan ik ooit kon denken. Directeur Armando Dios sloot de avond af met Elvis’ Fever en eigen creatie Licht m’n vuurtje.

VuilenAvond VuilenAvond

Het was een gezellige en zeer gevarieerde avond ginder in zomerbar Bibi aan het Steen in Antwerpen. En dat was nog maar een voorsmaakje van de échte revue die het hele Vlaanderenland rondtrekt. Ne Vuilen Avond kwam al eens in het najaar van 2010 naar Gent maar doet dat deze keer jammer genoeg niet. Laat het u vooral niet tegenhouden en neem zeker een kijkje op de website voor tourdata en -plaatsen. Na elke show verleiden de DJ’ettes Rebelles u bovendien tot het placeren van een stevig dansken. Allen daarheen!

VuilenAvond VuilenAvond VuilenAvond VuilenAvond VuilenAvond VuilenAvond VuilenAvond VuilenAvond

Ne Vuilen Avond is een organisatie van Radio Modern en speelt haar eerste show op 9 september en haar laatste op 26 november 2011. Meer informatie vind je op www.nevuilenavond.be

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.