Cultuur voor iedereen in de Gentse binnenstad

vrijdag 16 september 2011 13u31 | ElsS (tekst), Lucien Casteels (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , , .

Wie zaterdag nog niet weet wat gedaan, hoeft het niet ver te zoeken: trek gewoon het centrum van je eigenste stad in want daar zal het opnieuw bruisen van de activiteiten. 

Als je er op tijd bij was, dan heb je al een ticket voor Odegand op zak, de anderen zullen het moeten doen met de buitenactiviteiten en het publieke avondgedeelte aan de Graslei en de Korenlei. Maar ook dat avondgedeelte viel de voorbije jaren heel goed mee en ik ben zeker niet de enige met deze mening. Odegand heeft intussen wel wat van de Gentse Feesten gebundeld in één dag: veel volk, veel sfeer en veel artistiek talent. 

OdeGand
(Odegand editie 2010)

Een andere klassieker die dag is ook de Gentse Cultuurmarkt op de Kouter waar ruim 130 verenigingen en instellingen hun programma voorstellen aan het grote publiek. Dit jaar staan de socio-culturele organisaties in de kijker en met 2011 als jaar van de vrijwilliger zullen velen dit luik van hun werking extra in de verf zetten. Misschien bent u zelf wel nieuwsgierig om het komende jaar als vrijwilliger aan de slag te gaan, maar weet u niet meteen hoe u dit moet aanpakken? Ga dan zeker eens langs bij de Vrijwilligersacademie Oost-Vlaanderen. Zij hebben samen met Vorming-Plus Gent-Eeklo een vormingsaanbod op maat uitgedokterd.

Cultuurmarkt

Uiteraard zijn ook kinderen meer dan welkom: vzw Free-Time palmt dit jaar de kiosk in en verwelkomt de jongsten met een knutselactiviteit en er is ook een woonwagen/cinema waar een kinderprogramma speelt.  

Kortom, redenen genoeg om zaterdagnamiddag met de hele familie op stap te gaan in de Gentse binnenstad en er helemaal voor niets een lekkere portie cultuur geserveerd te krijgen.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.