Zinger – Winnaar De Beloften 2011

zondag 18 september 2011 12u17 | Jeronimo | reageer
Trefwoorden: , , .

Op 10 september vond de finale van De Beloften plaats, een festivalwedstrijd georganiseerd door Democrazy die jong talent de kans geeft zich te bewijzen. De winnaar krijgt meteen een flinke duw in de rug.
De laureaat van afgelopen weekend was de niet uit het doorsneehout gesneden band Zinger rond Pieter Deknudt uit Deerlijk.

Als dat bij u een belletje doet rinkelen, dan beeldt u zich dat niet in. Zinger stond wekenlang in onze uwged8, hier op gentblogt. Indertijd was Pieter al een ambitieuze doe-het-al-zelf, zoals je kon afleiden uit het gesprek dat ik toen met hem had.

En nu wonnen die mannen dus de finale van De Beloften. Ik stuurde meteen een aangetekende priorpostduif de lucht in en vroeg Pieter hieromtrent enkele woordjes uitleg, na de obligate maar niet minder gemeende gelukwensen.

GB: Nogmaals proficiat! Hoe heb je dat in hemelsnaam klaargespeeld Pieter?
Pieter: bedankt! Het is een echte kroon op het werk, samen met mijn kompaan Nick Herweyers wist ik in enkele weken tijd een boel muzikanten rond me te verzamelen waarmee ik voor het eerst echt samenspeelde op het podium. Ons enthousiasme was blijkbaar overtuigend genoeg voor de jury om ons te belonen met een prachtige prijs.

GB: Zeg nu eens wat Zinger betekent en waar Zinger voor staat.
Pieter: Zinger is Engels slang voor ‘a sudden shock, revelation or turn of events’. Wij houden van Grandaddy, Friendly Fires, Klaxons & Delphic. Het etiket dat je op ons kunt plakken is space-pop. Op het promofilmpje dat we maakten, omschrijven we onze muziek als “copy-paste”.

GB: Dat blijft in de sfeer van het “geluidsgebricoleer” waarover we het enkele jaren geleden hadden. Wat is er sindsdien nog allemaal gebeurd?
Pieter: Vrij veel, stilgezeten heb ik niet. Vlak na de oprichting bijvoorbeeld, wonnen we enkele rockwedstrijden, speelden we warm onthaalde sets op onder meer Student Kick-Off Gent, Petrol Antwerpen (finale van FNAC Unsigned Music Talents), we wonnen ook de Puredemo songcontest op Pure.fm en ja, we stonden ook enkele weken in jullie schitterende bloghitlijst uwged8. Ondertussen bleef ik verder werken aan een eigen geluid in een vrij simplistische bezetting (synths, drums, gitaar).

GB: En, wat hebben jullie nu eigenlijk gewonnen?
Pieter: Veel te veel! Een jaar ondersteuning door Democrazy. Fantastisch gewoon. Daar zit volgens het persbericht onder andere een cafétour in (Boom Boom, Café Video, Charlatan, De Walrus, Het Gouden Hoofd, Muziekcentrum Track), een clubtour (Cactus Club, Democrazy, Entrepot, VUB Kultuurkaffee), een festivaltour (Cutting Edge, Rock Voor Specials, Zeverrock, Crammerock), repetitietijd van Das Kot en Democrazy en opnametijd van House of Media. Zinger laat zijn gitaren een jaar lang gratis controleren door Lutherie Decorte.

GB: And what about the new song?
Pieter: Onze eerste poging-tot-single heet Classifieds, die je kan beluisteren op www.zinger.be en bekijken op youtube.

Het lied werd geproducet door Maarten – Balthazar – Devoldere en door Stijn Verdonckt (van de LaChapelle Studio’s). Het moet eigenlijk deze week nog worden gemasterd door Frank Arkwright en dat zal gebeuren in de Abbey Road Studios (!) inderdaad, van The Beatles!
Frank Arkwright is nogal berucht omdat hij vroeger ook nog platen voor ARCADE FIRE, BLOC PARTY, … heeft gemasterd.

GB: Veel werk dus de komende maanden met al dat getoer in het verschiet. Wat kunnen we op korte termijn nog verwachten van je?
Pieter: We willen nu graag ons singletje op de radio krijgen, misschien in december een tweede lied proberen op de radio te krijgen en op het eind van ons Democrazy-verhaal een plaat opnemen.

GB: Veel succes en tot ergens frontstage misschien!
Pieter: Bedankt!

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.