Slappe start afgestraft door opportunistisch paars-wit

dinsdag 20 september 2011 16u06 | Vincent Ooms (tekst), Ann D'Hondt (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , .

De Buffalo’s speelden zondag een rechtstreeks kampioenenduel tegen Belgiës voetbaltrots. Een uitverkocht stadion en een echte arbiter uit de Champions League in Gentbrugge!

Vóór de aftrap was iedereen overtuigd van de kansen van de Buffalo’s, Anderlecht had dan wel gewonnen van een paar berooide Grieken, wij waren niet onder de indruk. Meer zelfs, wij hadden de overwinning al uitgebreid gevierd zaterdagavond, waardoor we amper op tijd waren voor de aftrap. We werden al snel ontnuchterd bij het overlopen van de ploegopstelling, apocalyptische taferelen toen nummer 22 bij de thuisploeg werd aangekondigd. Mensen grepen zichzelf en anderen ongelovig bij de haren, sommigen belden hysterisch met hun bookmaker om hun spaarcenten te redden, en in tribune drie beletten aandachtige stewards dat een aantal oudjes zich gewillig in de diepte stortten.

Mooiste truitje aan voor de topwedstrijd Bojan family man

Thys Prachtige save van de penalty maar Suarez corrigeert

En jawel, al snel werd duidelijk dat wij het op links lastig zouden hebben, Skarabot verzoop vanaf minuut één en ook de aanvangsminuten van zijn Sloveense collega waren niet veel beter, na amper 40 seconden kwam Suarez al dicht bij een doelpunt, zijn lob ging nipt over. Na 6 minuten was het wel raak voor Suarez, hij werd neergehaakt door Skarabot en De Bleeckere legde de bal – terecht -op stip. Suarez zette aan maar Bojan liet zich in eerste instantie niet kennen en pareerde de inzet van de Argentijn. Jammer genoeg was die goed gevolgd en werkte hij de rebound binnen: 0-1.

Coulibaly matig en onregelmatig Proto en het meeste balbezit

Snel na de openingstreffer had Conté de gelijkmaker aan de voet, maar oog in oog met Proto werkte de Guineeër slecht af. Voor de rest was dit zowat het enige weerwerk van de wel zeer zwakke, laffe en bange Buffalo’s. De rest van de eerste helft konden we genieten van prachtige driehoekjes tussen Proto, Kayouté en Juhasz. Anderlecht speelde Barca-stijl in de eigen 16 en Gent liet maar begaan.
Zo maakten we 45 minuten rond. Dolletjes!

Actie-Ghanassy Conté keigoed

De tweede helft speelde Gent niet langer met de billen dicht en kwamen er kansen voor de Gentenaars. Net als vorige week en zowat alle wedstrijden onder Preud’homme speelden de Buffalo’s een rotslechte, beschamende eerste helft om de twee helft te domineren. Tegen Zulte-Waregem kom je daarmee nog weg, tegen Ariëls counterploeg niet. Jorgenson en Coulibaly mikten naast het doel. Aan de overzijde liet Kanu het na om de wedstrijd te doden. Het ging lekker op en neer. Conté, de beste Gentenaar zondag, plaatste de bal mooi in de winkelhaak maar Proto liet zich niet kennen. Ook Bojan keepte uitstekend en hield met een voetveeg Suarez van de 0-2. In de slotfase werd een pegel van Coulibaly subliem gekeerd door Proto. Net voor het vroegtijdig affluiten lag Proto wel bijna aan de basis van de gelijkmaker, maar Biglia keerde op de lijn.

Suler in de hoogte Rafinha presteert Ook met 130 kunt ge nog kramp krijgen Couly-grimas

Toch nog een vraag bij de arbitrage van onze allerbruinste scheidsrechter. Als de wedstrijd 5 minuten stil ligt door Jovanovic en Kouyaté, er belachelijk veel tijd wordt gestolen en zes wissels zijn, hoeveel extra tijd heb je dan? Drie minuten volgens onze goddelijke Frank. Champions League wiskunde.