Overbrugging

dinsdag 4 oktober 2011 7u54 | Gert Defever | 8 reacties
Trefwoorden: .


Heeft u ook een foto voor deze rubriek? Mailen mag naar fotoredactie@gentblogt.be of u kunt uw foto ook kwijt op onze flickr-groep.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2011 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van Ivan Deboom

    Blijkbaar is ze nu vastgezet om dan ergens in het voorjaar pas te openen. Ik ben er gisteren in ‘t donker nog gepasseerd, ook schoon.

  2. Reactie van 3S

    Nu landt die brug aan het Stapelplein in een parkeerzone met kasseien, en het is niet duidelijk hoe en waar de stadsring over te steken.
    Zal dat aangepast worden?

    • Reactie van Ivan Deboom

      Ik heb daarover eens een mail gestuurd, een paar maanden geleden. Aan de oversteek naar de Doornzelestraat zal niks veranderen, er komen dus geen lichten of zo. Hopelijk wel een zebrapad, dat is er nu zelfs niet. Aangezien de ring ter hoogte van de Doornzelestraat eigenlijk een levensgevaarlijke bocht is, lijkt me de brug vooral mooi om naar te kijken. Vooral omdat ook aan de overkant geen werk zal worden gemaakt van een fietsdoorsteek richting Oostakker /sint-Amandsberg, dus via het rangeerstation aan de achterkant van de Afrikalaan. Maar wel een schone brug.

  3. Reactie van Frans

    Eenvoudig en vernuftig. Zo’n bruggen mogen er nog komen, bijvoorbeeld tussen de Palinghuizen en de Elyzeese Velden, de Kapiteinstraat en het Redersplein (Meulestede) of tussen de Vlaamse- en Scheldekaai.

    • Reactie van maybe

      Vind je dit echt een mooie brug (???)

      • Reactie van Frans

        Op die plek toch wel. Die past veel beter in zijn context dan de exemplaren aan de St-Antoniuskaai (“Keizerlijke Geneugten”) , tussen de Vismijn en het Appelbrugparkje, of die guillotine naast het Pand.

      • Reactie van rony coekaerts

        @maybe, wat had je anders voorgesteld?
        een techonologisch ideetje van jou? iets dat en de practische mogelijkheden kan verzoenen met jouw estethische normen?
        het is toch maar een brug.

  4. Reactie van Ivan Deboom

    Meer info alhier.
    Ze staat nu dus uitzonderlijk 7m hoog maar in praktijk zal dat nooit hoger zijn dan 4,80m