Aantal sluikstorten bereikt piek in Gent

woensdag 9 november 2011 8u22 | Michel Vuijlsteke | 5 reacties
Trefwoorden: , .

Gent blijft kampen met hardnekkige sluikstorters. Ivago zal op het einde van dit jaar een recordhoeveelheid sluikafval hebben opgeruimd: 603 ton. ‘Sluikstorters moeten nog strenger worden gestraft’, zegt schepen Tom Balthazar (SP.A).

’2011 zal inderdaad een recordjaar voor sluikstorten worden’, bevestigt Koen VanCaimere, woordvoerder van Ivago. ‘Een verklaring is dat Ivago sinds dit jaar een aantal grote braakliggende terreinen van stad Gent heeft opgeruimd, zoals aan het Luizengevecht of aan de Oude Dokken. Daar liggen dikwijls zeer grote storten. Maar tegelijk moeten we vaststellen dat de problematiek de laatste jaren is blijven toenemen.’

Lees meer in De Standaard

© 2011 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

  1. Reactie van Frans

    603 ton! Gentse Feesten en andere evenementen meegerekend?

  2. Reactie van azerty

    Evenementen meegerekend of niet, mij bekruipt regelmatig het idee dat ik in de vuilnis aan het rondwandelen ben van zodra ik mijn woonst buitenstap.

    Zou leeggoed op blik kunnen helpen ? Je vindt die blikjes op 2 m van een vuilnisbak… Waarom ? Wat bezielt hun ? Is dit hun blik op deze wereld : rondwaden in vuilnis ?

    • Reactie van Lies

      Ik ben ook voorstander van statiegeld op blik. Ik heb zelf kunnen vaststellen dat het prima werkt in Zweden. Mensen brengen er hun lege blikjes gewoon mee naar de supermarkt. Daar gooi je ze in een automaat en krijg je er geld voor. Mocht iemand er al eens een blikje op straat gooien, dan zou het binnen de kortste keren opgeraapt worden door iemand anders die wel geïnteresseerd is in het statiegeld. Maar eerlijk gezegd, zag ik daar nooit blikjes op straat liggen, zelfs niet in grote steden.

  3. Reactie van Roes

    Ter info: tegen de muur van de kapel van het Sint-Lievenscollege staat een flinke emmer boordevol ingewanden. Allicht niet van het Offerfeest maar van een Studentendoop ;-)

  4. Reactie van alex

    Ik was laatst in London en wat me opviel was dat London de laatste jaren ongelofelijk proper is geworden. Wat in een grote, multiculturele stad als London kan moet in een stadje als Gent toch ook kunnen.
    Gent is echt toe aan creatief beleid op dit vlak. Het beleid van Balthazar, die al ongelofelijk lang op de voorzittersstoel van Ivago zit, voldoet absoluut niet. Hopelijk zorgen de volgende verkiezingen voor een frisse wind en een nieuw beleid op dit vlak.