Tram trager dan fietser

woensdag 25 januari 2012 10u51 | Tom | 7 reacties
Trefwoorden: , , .

Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers (SP.A) pleit voor een ‘tramrenaissance’. Hij wil meer, beter, veiliger, energiezuiniger en stipter openbaar vervoer in Gent. En vooral meer tramlijnen. ‘De tram in Gent lanterfant te veel’, zegt hij.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

  1. Reactie van Ivan Deboom

    Helemaal te vinden voor autovrije trambedding.
    (en uiteraard in één adem ook voor tramspoorvrije fietsbedding en menukaartenreclamebordenvrije voetpaden enzovoort, apartheid werkt, in het verkeer)

    Grappig om te lezen dat er een onderzoek vandoen was om te concluderen dat fietsers zich sneller verplaatsen dan trams… ik zie het nieuwsbericht al voor me: “Tram in Sleepstraat ontspoort bij inhalen fietser.”

  2. Reactie van Frans

    Waarom alleen met de fietser vergelijken? Zijn er nog geen andere vervoersmiddelen in Gent? Wat is de gemiddelde snelheid van een file :-)

  3. Reactie van yves

    Hoeveel decennia/jaar lezen we nu al dat verkeerslichtenbeïnvloeiding een flink deel van de oplossing is? Hoe komt het dat dit zo (excuus)Afrikaans traag geïmplementeerd wordt? Wie pleegt hier obstructie? Welke ambtenaren/administraties zijn maar met 1 ding bezig: autodoorstroming? (sorry, ik kan me daar in opwinden…)

  4. Reactie van Anne

    Zowat anderhalf jaar geleden was mijn zoon soms sneller te voet thuis dan met de bus, van de Holstraat naar het Heirnisplein. Go figure. (ondertussen gaat hij met de fiets, en is hij nog véél sneller. hij is met geen stokken nog op de bus te krijgen)

    • Reactie van Hilde

      Idem dito hier. Sint-Amandsberg-Savaanstraat, net geen 5 km. Met de bus vaak meer dan 45 minuten…. Neem dan een bus vroeger, zeiden ze op school, als hij een paar keer te laat kwam. Dan neem je een bus om 7u25 om hopelijk de bel van 8u25 te halen 5 km verder!

      • Reactie van rony coekaerts

        nogal logisch: zijn schoolgenoten worden met de auto gebracht en daardoor geraakt die bus er niet door.