Sint-Barbara telt af naar nieuwe school

dinsdag 14 februari 2012 8u57 | teun | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

In afwachting van hun nieuwe school volgen de leerlingen van basisschool Sint-Barbara les in een gebouw van de Arteveldehogeschool in het Bijlokehof. De lokalen zijn er krap, er is geen warme keuken en doordat de speelplaats te klein is, spelen de kinderen in parken in de buurt. De school misliep zo’n twintig inschrijvingen door de verhuizing. ‘Maar die halen we wel in als we in het nieuwe gebouw zitten.’

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Jean

    Toch een heel mooie tijd gehad in “Het Lagere” van Sint-Barbara, ondertussen zo’n 45 jaar geleden. Toen waren de gebouwen al heel gedateerd, maar daar hadden we toen geen last van. Net zo min als van het schoollopen op zaterdagvoormiddag. Tijdens de afbraak van het oude gebouw en het oprichten van het nieuwe gebouw van “Het Hogere”, ergens tijdens het tweede deel van de jaren 60,zaten we toevallig in een klas aan de kant Savaanstraat. Gezien de zeer smalle straat, hebben we toen veel stof gevreten. Maar wat een spektakel. We hebben in die periode allicht niet veel naar het bord gekeken. Als stadskinderen zonder tuin (en op straat mochten we niet spelen van pa en ma) trokken we op woensdagnamiddag naar het domein Ten Berg, in Merelbeke, om er te gaan spelen. Het was ook de tijd van het “vakantiesalon”, dat tijdens de Kerstvakantie plaats vond in de turnzaal. Wie zou het nu nog willen, tijdens de vakantie naar school gaan om zich daar te ontspannen. Strips lezen, kickeren, gezelschapsspelen, spannende vertelsessies. Met Pasen trokken we steevast 10 dagen naar zee, en tijdens de zomervakantie naar Mol, voor het zomerkamp. Ook weer met de schoolkameraden, en alleszins veel leuker dan op kamp te gaan met de mutualiteit.

  2. Reactie van Fernand

    Vijftig jaar geleden verliet ik het ‘Lagere’ van Sint Barbara voor het ‘Hogere’ aan de overkant van de Savaanstraat.Mijn grootmoeder van vaderskant woonde toevallig in een mooi appartement op de hoek van de Savaanstraat en de Korte Dagsteeg boven een Socialistische boekhandel.
    Veel Jesuiten-paters kwamen er thee drinken !Maat ikzelf en mijn oudste broer werden door de prefect verplicht 15 min. te wachten na het einde van de les op woensdagmiddag om bij mijn grootmoeder aan te bellen.Dat was de hypocrisie van die tijd.

  3. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Hoek Savaanstraat- Korte dagsteeg bestaat niet. Misschien wel Walpoortstraat? Of “rue du Pont Madou”?

  4. Reactie van Jeannine Corthals

    Wie in Gent kan ons helpen aan adressen of contact gegevens van afgestudeerden van het jaar 1964 aan het RHIPB dit voor een reunie in 2014 = 50 jaar diploma.
    Je kan u melden aan jeannine.corthals@skynet.be of 0473434738. Alvast bedankt.