Hotelschool Gent bekroond als Creatiefste Leeronderneming

woensdag 16 mei 2012 9u39 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

Hotel L’Ambiance, het eindwerk van de leerlingen van 6 TSO Hotel van de Hotelschool Gent, werd uit 215 leerondernemingen verkozen tot ‘Creatiefste Leeronderneming’ van Vlaanderen. De ‘Creatiefste Leeronderneming’ is een initiatief van Unizo.

Als student je eigen hotel een weekend uitbaten. Dat was de originele uitdaging die de leerlingen van 6 TSO Hotel voorgeschoteld kregen van vrijdag 16 tot en met zondag 18 maart 2012.

Het project kaderde in de zogeheten Geïntegreerde Proef, een verplicht eindwerk. Dit jaar bedachten de leerkrachten van de Hotelschool Gent een ambitieus concept. Ze kondigden begin dit schooljaar aan dat de studenten op eigen houtje een hotel zouden runnen. De studenten kregen te horen dat ze niet alleen alle noodzakelijke voorbereidingen daarvoor moesten treffen, maar dat ze ook zelf zouden instaan voor alle bediening ter plaatse en voor alle boekhouding en nazorg.

Om dit project in goede banen te leiden, kreeg iedere leerling binnen het organigram van het hotelwezen een of meerdere functies toegewezen – in vakjargon: operationele of niet-operationele departementen – met daaraan gekoppeld een opdrachtenpakket.

Op die manier werden de studenten in groepen onderverdeeld en moesten ze onderling samenwerken om de hotelexploitatie in goede banen te leiden. Sommigen zorgden voor de reservaties en anderen namen de herinrichting van een huurgite tot een 4-sterren hotel op zich. Nog anderen bedachten dan weer de gastronomische maaltijden met streekgerechten of organiseerden verschillende activiteiten voor de gasten. Ook de interne en externe communicatie vóór, tijdens en na het weekend werd door hen uitgevoerd.

Extra aandacht ging naar ‘De Groene sleutel’, een internationaal keurmerk voor toeristische accommodaties die duurzaam omgaan met het milieu. Zo bedachten de leerlingen korte slagzinnen om de hotelbezoeker attent te maken om duurzaam om te gaan met het milieu.

Bron: persbericht

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.