Gent scoort (opnieuw) in buitenland

woensdag 23 mei 2012 9u13 | teun | 3 reacties
Trefwoorden: .

Gent blijft de lovende toerisme-recensies van buitenlandse media aan elkaar rijgen. De laatste weken werd de stad de hemel ingeprezen door de Britse krant The Independent en de toonaangevende toeristengids Guide du Routard. ‘Ghent is Belgium’s hidden gem’ of ‘une belle Flamande qui vous laissera sous le charme’.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Rudy van Elslande

    Deze score was heel wat minder toen ik tijdens mijn verlof in Duitsland, Frankrijk & Engeland de lokale bevolking hiermee confronteerde. De meeste buitenlanders kennen – wat Vlaanderen betreft – enkel maar Brussel en Brugge. Over Antwerpen hebben ze ooit al iets gehoord, maar Gent? Toen ik hen foto’s toonde van de stad regeerden ze spontaan dat dit Brugge was. De meeste reacties waren dat ze direct op internet gingen zoeken naar dit “tweede Brugge”. Het is duidelijk dat men zich hier te veel vasthoudt aan een paar publicaties in de media. Wil men Gent in de aanpalende landen van Europa bekend maken, dan zal men daarvan serieus werk moeten maken (of serieus beginnen werken) en niet langer tevreden zijn met een paar uitingen van pers die toevallig tijdens het zappen op Gent valt. Vorig jaar kende er bijna niemand van de lokale bevolking Gent in onze zusterstad St.-Raphaël. Onze torenwachter die langs de kustlijn staat, werd aldaar beschouwd als een ridder die waakt over de zielen van de verdronken zeelieden. De bron der geknielde van George Minne die nog in 1969 in de stad stond, weet thans niemand nog waar die is. Het wordt tijd dat het Gents stadsbestuur en al wie te maken heeft met toerisme eens wakker wordt en de troeven die de stad heeft ook uitspeelt. Niet alleen het toerisme zou hierdoor toenemen, maar het zou ook positief zijn voor de handelaars.

  2. Reactie van Geert Mareels

    Gent scoorde gisteren nog meer in het buitenland. De Olympische spelen openingsceremonie werd geopend met een klok geluid door de in Gent geboren Bradley Wiggins en afgesloten door de eveneens in Gent geboren IOC voorzitter Jacques Rogge. Eat your heart out, Antwerp ;-)

  3. Reactie van rve

    Werd dat ook op TV. gezegd of vermeld of moest men dit reeds vooraf weten?