La femme n’existe pas (+ wedstrijd)

woensdag 6 juni 2012 17u18 | patricia (tekst), Jerroen Willems (beeld) | 3 reacties
Trefwoorden: , , .

Toen ik de titel van de nieuwe voorstelling van La Barraca zag dacht ik: “oh nee, er zijn kwatongen die beweren dat vrouwen niet bestaan.” Op zoveel durf rollen wij eens goed met de ogen, bij een tweede blik om ons te vergewissen van al die durf, zuchten we eens. Natuurlijk bestaat dé vrouw niet. Hoe zou het ook kunnen? Vrouwen zijn er in alle maten en soorten wou ik schrijven, maar ik hou het maar op elke vrouw is uniek. En zo hebben we het graag. Niks zo erg als grijze muizen en saaie voorspelbaarheid.

La Barraca neemt ons mee op reis op een boot. We ontmoeten er, hoe kan het anders, drie vrouwen. Vera is 35, Lara is 30 en Ella is 25. Lara is barvrouw en zangeres op het schip. Vera en Ella zijn alleen op tocht. Moeder, Diva en Meisje trekken elkaar aan en stoten elkaar telkens ook weer af.

La Barraca

Beetje bij beetje leren ze mekaar kennen. En gaandeweg houden ze mekaar ook een spiegel voor.
Confronterend, maar ook bevrijdend. Speelse vrouwelijkheid en verborgen verlangens komen aan het licht…
Alleen reizen doet iets met een mens. Maar wat?

Theater met veel muziek en beweging. Intuïtief en bizar. Surrealistisch, en toch ook herkenbaar…

De wedstrijdvraag is ‘van wie komt de uitspraak ‘la femme n’existe pas’? Graag antwoord sturen naar info@labarraca.be. De eerste twee hebben prijs!

© 2012 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Henk Rabau

    jacques lacan

  2. Reactie van Nathalie De Neve

    Jacques Lacan ! ;-)
    En wat is onze prijs?

  3. Reactie van Nathalie De Neve

    En dan nog een wedstrijdvraag, gewoon voor de leute van het spel: Wie is de schrijfster en regisseur van het stuk ‘La femme n’existe pas?!’…?