Track: “Het was moeilijk, ja”

donderdag 27 september 2012 10u30 | Michel Vuijlsteke | 1 reactie
Trefwoorden: .

Door zijn moeilijkheidsgraad en spreiding vroeg ‘Track’ een stevige inspanning. Het Gentse kunstparcours klokte af op 217.144 bezoekers.

Track sloot de deuren op 16 september, maar zindert nog even na in de stad. De werken van Pascale Martine Tayou en Teresa Margolles in de Tondelierwijk blijven tot december staan, net als de grafzerken van Leo Copers in het Citadelpark. Bart Lodewijks werkt verder aan zijn krijttekeningen in de Zonder-Naamstraat. ‘Zonder publiek lukt dat zelfs beter’, zei hij bij de voorstelling van de eindevaluatie.

Had Track wat te bieden? Het Smak en het Gentse stadsbestuur zijn alvast tevreden. In totaal werden 66.077 bezoekers met rittenkaart genoteerd. Maar omdat je ook alleen de werken in de publieke ruimte kon bezoeken, komt Track uit op een schatting van 217.144 bezoekers.

De piek lag in september, de natte zomermaanden scoorden niet al te best. Daardoor bleef de ietwat stoutmoedige voorspelling – 250.000 bezoekers halen in vier maanden – buiten bereik.

Lees meer in De Standaard

© 2012 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Track: “Het was moeilijk, ja”

  1. Reactie van Raf Dufort

    Vandaag, zondag 30 september, kan je tussen 10 u en 18 u nog TrackZ bezoeken, de eigenzinnige variant door Zwijnaarde. Het trajectplannetje voor de kunstroute kan je gratis krijgen aan de kioks op het dorpsplein van Zwijnaarde.