BBC valt voor onze historische panden

woensdag 14 november 2012 8u30 | Redactie | 8 reacties
Trefwoorden: , , , .

Gisteren vonden in het Gravensteen opnames plaats voor ‘The White Queen’, een prestigieuze historische dramareeks van de Britse BBC. Hoewel de reeks zich in het Verenigd Koninkrijk afspeelt, wordt ze volledig in Vlaanderen opgenomen. De Gentse historische gebouwen blijken bijzonder in trek.

The White Queen maakt deel uit van een tiendelige reeks rond de ‘Rozenoorlogen’, de bloedige strijd om de Engelse troon tussen het Huis van York en het Huis van Lancaster in de 15de eeuw. De reeks is gebaseerd op het boek The Cousin’s War van Philippa Gregory. Een bijzonder Brits verhaal dus, maar het wordt wel volledig in Vlaanderen gefilmd.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2012 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Men schrijft in het artikel dat de Engelsen zeer bekwaam zijn in het camoufleren van storende hedendaagse elementen in het landschap. Kunnen we ze niet inhuren om de “schaapstal” te bewerken?

  2. Reactie van bram

    Of vuile nachtwinkels/callshop/… en dergelijke meer uit het stadsbeeld te weren cfr de nachtwinkel recht tegenover het Gravensteen…

  3. Reactie van rony coekaerts

    elke keer dat ik er voorbij kom zijn er mensen die zich voor de etalage met bierflesjes laten fotograferen.
    voor mij storen meer de huizen met gesloten luiken of leegstaande horecazaken met in geen jaren gepoetste ramen.
    ook recht over het gravensteen.

    • Reactie van Birger

      En wat dan gezegd van het Franstalige naambordje bij de chirurg aan de overkant van het symbool van de Vlaamsche geschiedenis dat het Gravensteen eigenlijk zou moeten zijn ;-)

      • Reactie van Jean Marie DE WULF

        Ethnische zuivering?

      • Reactie van 3S

        Terloops: ten tijde van de Guldensporenslag stond het Gentse bestuur niet aan de kant van het graafschap Vlaanderen, maar aan de kant van de Franse koning :-)

        • Reactie van birger

          Toen al gewoon om die West-Vlamingen te kloten vermoed ik