Daniël Vanacker bundelt unieke oorlogsbrieven

vrijdag 14 december 2012 15u05 | Veerle | 3 reacties
Trefwoorden: , , , .

Daniël Vanacker boog zich nog eens over de Eerste Wereldoorlog. Onze ex-collega redigeerde brieven van Jean Pecher onder de titel ‘Un mittrailleur à l’Yser’. Pecher schreef gedurende zijn jaren aan het front 600 brieven, postkaarten en telegrams naar zijn ouders in Londen.

Daniël Vanacker begon zich als journalist van De Gentenaar vast te bijten in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Hij schreef er al diverse boeken over en geldt als een van de kenners in ons land.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2012 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van jos tavernier

    journalisten zoals Daniël Vanacker missen we erg bij De Gentenaar, waren er nog zo maar .

    • Reactie van Jan De Moor

      Volledig akkoord, Jos.
      Gezeten voor mijn PC kijk ik opzij naar mijn boekenkast met op de ereplaats “Het activistisch avontuur”, zijn magistrale meesterwerk met 423 p.
      Op de eerste binnenbladzijde de vererende opdracht van de auteur:
      Aan kollega-speurder Jan De Moor
      Van harte
      (get) Daniël Van Acker
      Naschrift: Zijn recente boek over oudstrijder Pecher krijgt er ook zijn plaats.
      Drie aangetrouwde ooms Mariman waren ook oudstrijders tijdens 14-18.De oudste was actief bij het militair hoofdkwartier in Frans-Vlaanderen, de tweede was krijgsgevangen in Duitsland en de derde was 4 jaar aan het front.
      De briefwisseling via Engeland tussen de drie broers is bewaard gebleven bij een familielid.

  2. Reactie van anhaesa@gmail.com

    Om een nog niet ‘duidbare’ reden ben ik momenteel op zoek naar mijn ‘roots’. Misschien op zoek naar wat ‘authenticiteit’en ‘inspiratie’ van wie me zijn voorgegaan. Ik ben een achterkleinkind van ‘adamas’, een kleine vlo vermeld in het ‘activistisch’ avontuur . Ik wil er zeker meer over te weten komen. En nu mijn moeder ( zijn achterkleinkind) nog leeft wil ik ook actief een bijdrage proberen leveren over wat ik ‘objectief weet’ over hem en wat mijn moeder nog kan navertellen. Daniel Vanacker, ik wil je vinden want ik wil meer weten en wil alle kennis met je delen. En ja, Adamas was wel degelijk JB Schaut. Ik heb zelfs een foto van zijn grafzerk, zelfs enkele foto’s van de ‘prominenten’ aanwezig op zijn begrafenis ( ook al ken ik de namen van die mensen zelf niet) .
    Ik wil hier een positieve bijdrage leveren…. ik ben beschikbaar voor verdere uitbouw…..