Winteropvang in Academiestraat blijft langer open door laat winteroffensief

woensdag 13 maart 2013 9u11 | Redactie | reageer
Trefwoorden: , , , , .

Door het zware winteroffensief dat ons de komende dagen treft, hebben Stad Gent en OCMW Gent beslist om de winteropvang in de Academiestraat tot zondag 24 maart te verlengen. In de voormalige brandweerkazerne in de Academiestraat kunnen 40 daklozen overnachten.

In samenwerking met de volledige dak- en thuislozensector werken Stad Gent en OCMW Gent elk jaar een Winterplan uit. Dat voorziet in de extra opvang van 40 daklozen in de vroegere brandweerkazerne in de Academiestraat, naast de bestaande opvang (50 bedden verspreid over de opvang in de Gasmeterlaan en Huize Triest). Tijdens de periode van de winteropvang zijn er in het weekend ook 25 extra bedden beschikbaar omdat Huize Triest – Gemeenschapshuis Tabor in die periode ook op weekendavonden opvang aanbiedt.

Normaal bleef de winteropvang open tot vrijdag 15 maart. Maar als gevolg van de late winterprik is nu beslist om de winteropvang open te houden tot zondag 24 maart. Volgens de weersvoorspellingen zal het gure weer zeker aanhouden tot na het volgende weekeinde. Tot donderdag zijn sneeuwbuien mogelijk en zeker tot en met zondag (en mogelijk nog langer) gaat het ‘s nachts stevig vriezen.

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Artevelde en Huize Triest – Gemeenschapshuis Tabor zijn nu volop bezig met het voorzien van extra personeel en vrijwilligers voor deze winteropvang. Alle sociale organisaties worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van deze verlenging zodat ze dak- en thuislozen kunnen blijven toeleiden naar deze acute nachtopvang.

[Bron: persbericht OCMW Gent]

© 2013 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.