Gents cultfiguur wil alle GAS-reglementen krijgen

woensdag 5 juni 2013 9u50 | Redactie | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Freek Neirynck, Gents toneelregisseur, journalist, acteur schrijver en cultfiguur, heeft een opmerkelijke open brief geschreven aan de minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet, schrijft HLN.be. In de open brief die al enkele dagen op Facebook circuleert, steekt Neirynck de draak met de GAS-boetes. Om zeker te zijn dat hij nergens in België een overtreding begaat, vragen hij en duizenden andere mensen aan de minister om alle reglementen van alle Belgische gemeenten en politiezones te bezorgen. ‘Zo zou ik kunnen vermijden dat ik ongeïnformeerd specifieke regels in bepaalde gemeentes zou overtreden. Tenslotte betaalt niemand graag een boete’, aldus Neirynck.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2013 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van mrk

    Ik vrees dat hij van een kale reis zal terugkeren daar u als burger geacht wordt alle regeltjes en wetten te kennen… Net zomin kan u aan de rechtbank bijv. alle mogelijke wetten gaan opvragen. Ze verwijzen u dan graag door naar het Staatsblad dat ge als goede burger dient te raadplegen zo nu en dan…

    • Reactie van Bruno Bollaert

      Proper en al, “daar u als burger geacht wordt alle regeltjes en wetten te kennen”, maar waar staan die zaken waar ge als burger een GAS voor kunt krijgen? Op de site van het Gentse Stadsbestuur (gent.be dus) staat enkel het algemene reglement te lezen, maar daar staat niet in waarvoor ge een GAS kunt krijgen. (Ga naar: Stad Gent > Bestuur > Reglementen en verordeningen > Politie > Administratieve sancties).

      Staan die dingen in het staatsblad? Serieus? Of op de site van de politie misschien? In het stadsmagazine van oktober 2012 staan er een paar (wildplassen, sluikstorten, verkeerd aanbieden afval, wildplakken, hondenoverlast, voederen van wilde dieren, nachtlawaai), maar tevens de waarschuwing: “Goed om weten: de bovenstaande fenomenen zijn niet de enige waarvoor een GAS kan gegeven worden.”

    • Reactie van BV

      De gemeentelijke administratieve sancties worden niet in het Staatsblad gepubliceerd, daarvoor moet je je tot de stad zelf richten. Op de website van Gent zijn die sancties inderdaad onvindbaar.

  2. Reactie van Jan De Moor

    Bij navraag of het waar is dat er in Gent een GASboete wordt uitgeschreven wanneer een ongeadresseerd drukwerk besteld wordt in een bus met sticker “geen drukwerk” werd mij bevestigend geantwoord.
    Deze GASboete wordt blijkbaar niet door de Politie maar door de dienst Leefmilieu,Braemkasteelstraat Gentbrugge opgemaakt na klacht met bewijsstuk door de bewoner bij deze dienst.
    Het is wel opvallend dat sedert deze invoering (vorig jaar?) het ophalen van oud textiel,schoenen en dgl na bussen van een anoniem briefje met enkel GSMnummer als uitgever tot nul is herleid. Het is OVAM die dergelijke ophalingen enkel met vergunning toestaat.