Tuibrug wordt over de Gentse Ringvaart geschoven

vrijdag 21 juni 2013 12u41 | Michel Vuijlsteke | 3 reacties
Trefwoorden: , , .

Op 22 juni 2013 wordt de tuibrug van 3500 ton met behulp van platformwagens en schuifschoenen tot aan de rand van het water geschoven. Vervolgens wordt de brug op een drijvend ponton gereden, dat al varend, tegen een snelheid van 10 meter per uur, de brug naar zijn uiteindelijke bestemming zal brengen. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden moet de brug zaterdagavond 22 juni op haar plaats staan.  

Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om deze schuifoperatie van kortbij te bezichtigen. Toch kunnen kijklustigen deze spectaculaire schuifoperatie live meevolgen via webstreaming. Vanaf zaterdagochtend 22 juni om 8 uur is deze schuifoperatie live te zien op www.r4verbindt.be.

Om in alle veiligheid de tuibrug op haar plaats te schuiven, wordt de R4 afgesloten vanaf vrijdagavond 21 juni (20 u.) tot maandagochtend 24 juni (6 u.). Het verkeer volgt een omleiding via de E40 richting Oostende en de Pégoudlaan (B402). Op de Sluisweg kan het verkeer gebruik maken van slechts 1 rijrichting, vanuit Merelbeke richting Gent. Fietsers kunnen tijdens dit weekend langs de werfzone passeren via de Sluisweg en het nieuw aangelegde fietspad.

Bron: persbericht

© 2013 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Roland

    Eens een openbaar werk dat snel is uitgevoerd!

  2. Reactie van yves

    De wondere wereld der techniek!
    Nu nog de sloop van de brug “ernaast”.
    2 semtexkes cfr die autostradebrug in Beieren?