Hoera-City!

dinsdag 9 juli 2013 9u12 | Arthur De Decker | 2 reacties
Trefwoorden: , , , , , .

DIGITAL CAMERADe Gentse stadsdichter Coenraad de Waele, hier op de foto op de rommelmarkt bij Sint-Jacobs, bracht recent een 69 bladzijden tellende dichtbundel uit onder de toepasselijke naam “Hoera-City!”. De vormgeving werd verzorgd door Parcifal. Ditmaal dus geen gestencilde uitgave maar een waarlijk boek met harde gemarmerde kaft. Het bevat dertien lange en minder lange gedreven gedichten, en een aantal hilarische haiku’s en limericks. Als kers op de taart vind je er een giftige toespraak van de auteur waaruit deze citaten: “In Gent word je in deze cultuurstad geliefkoosd als een afgekloven tandenstoker.” … “Voor mij is het klaar als een Filliers van 40° dat de cultuurgekte die momenteel door onze stad raast de belangrijkste vijand is voor de waarlijk uit het Niets scheppend Dichter.”

Ik kan deze dichtbundel van harte aanbevelen, niet enkel omwille van de poëzie, doch ook voor de unieke humor van de getormenteerde Coenraad. Een voorbeeld:

“GEDICHT VOOR DE POLITIE

Geachten,

Ik neem er kennis van dat ik het standbeeld
van de Heilige Jacob op de Vrijdagmarkt
beklad zou hebben.

Ik zou rode en zwarte dekverf
hebben gebruikt.

Jullie diensten hebben mij na de feiten
tegengehouden met hogervermelde tubes verf
tussen de tanden geklemd.

Zoals geëist, zal ik mij morgenvroeg
aanmelden op het hoofdkantoor teneinde
op reglementaire wijze
een vijftal krabbers te bekomen”

Indien u dus eerstdaags op de Vrijdagmarkt passeert en het afgedekte standbeeld van Tjok opmerkt, gedenk dan dat achter die zeilen misschien een dichter aan het krabben is…

Na de werkuren is Coenraad op diverse plaatsen tegen het lijf te lopen met een zak dichtbundels onder de arm die hij verkoopt aan 20 euro ‘t stuk.

© 2013 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Nice as Ice

    Koenraad is en blijft dé Stadsdichter van Gent.
    Zijn gedichten zijn van grote waarde. Ik hoop dat hij ooit de erkenning krijgt die hij verdient…

  2. Reactie van Nice as Ice

    Sorry: Coenraed vanzelfsprekend (met C en ae)