MiramirO – Shake Shake Shake

zondag 28 juli 2013 22u33 | ElsS | 1 reactie
Trefwoorden: , , .

MiraMiroOok op de voorlaatste dag van de Gentse Feesten viel er nog heel wat te beleven. Eén van de voorstellingen van MiramirO kondigden we gisteren al aan, maar nu krijgt u uitgebreider verslag in woord en beeld voor wie de voorstelling niet gezien mocht hebben.

Shake Shake Shake kondigt zich aan als een klassieke vrolijke act met acrobatie en veel humor. Er is snel interactie met het publiek want het hoofdpersonage, Tony, is op zoek naar een vrouwelijke partner en hoopt die te vinden in het publiek. De Chinese vrijwilligster is helaas niet zo vrijwillig maar gaat toch mee ook al lijkt ze echt wel bang. Het publiek moedigt haar aan en de jongedame wordt op het hart gedrukt dat er niets ergs met haar zal gebeuren. Mits enig tegenstribbelen trekt ze een jurkje aan en na meermaals aandringen en extra handengeklap van het publiek doet ze aarzelend mee aan de act. Na enige tijd besluit ze echter dat het welletjes is geweest en wil ze er de brui aan geven. Tony smeekt haar om te blijven omdat anders zijn voorstelling in het water valt. Uiteindelijk laat de jongedame zich met veel tegenzin overhalen.

Waar er eerst een kleine dansact op het programma staat, wordt er vervolgens ook enige magie uit de kast gehaald. Tussendoor wordt er ook nog een sterke man uit het publiek gehaald om even mee te werken in de show. De kerel in kwestie had er duidelijk wel zin in. En dan wil Tony zijn dame helemaal veroveren en overtuigen om mee te doen aan een acrobatienummer.

Verschillende mensen in het publiek beginnen luidop medelijden te krijgen met het meisje. Ze ziet er zo bang uit en ze laten haar toch steeds meer gewaagde dingen doen, hadden we haar nu moeten aanmoedigen om te blijven of niet? Sommigen krijgen zowaar plaatsvervangende hoogtevrees. Het meisje lijkt verstijfd van angst en het publiek houdt de adem in: zal ze werkelijk meedoen of toch niet?

En dan, onverwacht vliegt ze door de lucht, maar – nog onverwachter – plots verschijnt er een grote glimlach op het gelaat van het meisje en blijkt het allemaal opgezet spel te zijn! Het publiek lacht uitbundig en staat ervan versteld om zo bij de neus genomen te zijn. Er volgt nog een mooi acrobatienummer als kers op de taart.

Het applaus naderhand is uitermate uitbundig. Met heel veel plezier worden Gsm’s bovengehaald om te stemmen. Pakipaya maakt zeker kans op de publieksprijs, mijn gedacht.

© 2013 GENTBLOGT VZW

E̩n reactie op MiramirO РShake Shake Shake

  1. Reactie van Max Van Hemel

    Gijse verklapper! Da zou kik nooit doen zenne ;)