Oeverture: designparcours in Gent van 6 tot 8 september

dinsdag 27 augustus 2013 15u59 | ElsS | reageer
Trefwoorden: , .

Voor wie houdt van design, kunst en architectuur is het tweejaarlijks evenement zeker geen onbekende. Dit jaar gaat het parcours door van 6 tot en met 8 september in de Gentse binnenstad. Het gratis evenement is opgevat als één grote ontdekkingstocht langs 24 deelnemende plekken die de brug slaan tussen water, design, kunst en architectuur. Die locaties kan men zowel per e-boot, te voet of Volvo-shuttle bezoeken.

‘Oeverture’ is zeker niet zomaar een veredelde opendeurdag. Los van hun bestaande aanbod bieden de geselecteerde deelnemers op de driedaagse immers een toegevoegde waarde of activiteit aan die de link tussen design en kunst beklemtoont of belicht. Speciaal voor de vijfde verjaardag van ‘Oeverture’ pakken designshops, galerijen en musea dan ook uit met primeurs, eigenzinnige installaties, knappe kunstwerken of nooit eerder vertoonde designs.

De benaming ‘Oeverture’ verwijst zowel naar ‘openstaan voor’, ‘ontdekking’ als ‘oever’. De Leie is dan ook de rode draad door het gebeuren. De elektrische sloepen van Yachtcharter Gent varen doorlopend tussen 10u en 17u30 vanaf de aanlegsteigers van Krommewal, de Oude Vismijn en het Justitiepaleis naar de deelnemende galerijen, winkels, musea en occasionele tentoonstellingsruimtes. Voor 5 euro kan men de hele dag gebruik maken van die bootjes.  Een 6-tal locaties bevinden zich evenwel langs de ring van Gent en die kunnen via de gratis Volvo-shuttles bezocht worden.

Deelnemers aan Ouverture 2013 zijn: Miat, Some-Thing-Els, Cargo Licht&Zinnig, Ydee, Ingrid Adriaenssens, t’Aksent, Jan En Elisabeth Leenknegt, Galerie Pont & Plas, Design Museum Gent, Lucas De Bruycker Fine Art, Galerie Koperhuis, Art Nivo, Serweytens, Surplus-Interieur, Blanco Bike Luxury, Onni, Edelgedacht, Luxus Interieur, Boffi Gent, De Direkteurswoning, Alph’ Philippe Allaeys, Bulthaup Gent, Jewellerydesign Marie-Bénédicte, Zebrastraat.

 

Praktisch

Oeverture, in de Gentse binnenstad op 6, 7 en 8 september 2013, van 10u tot 17u30. De toegang is gratis zonder inschrijvingen of reservaties.

Meer info: www.oeverture.be. Je kan er ook de Oeverture-folder in PDF downladen.

 

 

© 2013 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.