Een weekend vol rugby

donderdag 3 oktober 2013 18u14 | Mathias De Schrijver | reageer
Trefwoorden: , .

Dit weekend kwamen zowat alle spelers van Gent Rugby in actie. Van de allerkleinsten (U7) tot de senioren.

De U7 (under 7, dus jonger dan zeven) en U9 reisden af naar het Antwerpse. Te Schilde kwamen ze in actie, waarbij het natuurlijk vooral om plezier maken draait. Ook de U11 en U13 mochten opdraven. Bij het Brusselse Celtic mochten ze naar hartelust hun kunsten laten zien. Met enkele overwinningen en nederlagen was de trainer toch tevreden met al zijn spelertjes.

De U15 van Gent kwam in actie tegen het Waalse Picard. De Gentenaars hadden het lang moeilijk maar konden toch de overwinning laten optekenen, 24-12.

Ook de Gentse U17 kwam dit weekend in actie. Tegen een selectie van Limburgse spelers uit allerlei ploegen hadden ze niet de minste moeite. De afstraffing was al snel een feit en Gent kon uiteindelijk afsluiten met een schitterende 86-7 eindscore.

De jonge beloftevolle U19 lichting boekte eveneens een schitterende tweede overwinning dit seizoen. Hierdoor blijven de jongeren in het zog van de leider, en met een match tegoed kunnen ze deze leider zelf nog bijbenen. Dit is temeer knap daar verschillende van deze jongeren door hoofdcoach Michel Bruyere wekelijks worden opgeroepen om met de senioren mee te spelen. Hierdoor hebben verschillende jongeren meer dan een volledige match gespeeld dit weekend.

De Gentse dames, vorig jaar voor het eerst in hun bestaand gedegradeerd uit de hoogste divisie, openden dit weekend hun seizoen. Tegenstander was het Limburgse Heusden-Zolder.

Bij de aanvang was duidelijk dat het een evenwichtige match zou worden. Beide ploegen speelden vrank en vrij, maar door de vele foutjes in het spel raakte geen enkele ploeg echt dicht in de buurt van de try-lijn. Gent scoorde snel toch een try, maar deze werd snel gecounterd door de Limburgers. Vlak voor de rust konden de Gentenaars een tweede keer scoren. Na de rust was bij de bezoekers het beste er wat vanaf, waardoor Gent op ervaring toch de score kon uitdiepen. Uiteindelijk konden de Gentse dames zelf een vierde try scoren, goed voor een bonuspunt.

Wie de dames de volgende maal aan het werk wil zien: zaterdag 5-10-13 15u00 op de Blaarmeersen te Gent

Ook de heren kwamen uiteraard in actie, en Gent ging op de valreep onderuit bij Charleroi.

Gent en Charleroi hadden beide al Bosvoorde en Kibubu tegenover zich gekregen. Beide ploegen boekten erg gelijkaardige resultaten en dus zou het een match op het scherp van de snee worden.

Vanaf de eerste seconde lieten beide teams voelen dat ze de ander geen duimbreed zouden toegeven. Het was hard tegen hard, zonder dat er veel gevaar uit voortkwam. Zowat uit het niets werkten de Gentenaars een lang uitgesponnen actie af tegen de zijlijn. De daaropvolgende conversie werd gemist: 5-0. De match bleef helemaal op slot, vooral te danken aan de uitstekende defensie aan beide zijden. Charleroi kreeg enkele penalties, maar kon geen enkele verzilveren. Aan de rust stond het zo nog altijd 5-0.

Hetzelfde spelbeeld kregen de talrijke supporters ook te zien in de tweede helft. De Henegouwers scoorden uiteindelijk toch een penalty. De 5-3 stond een kwartier op het bord. Beide ploegen waren bang om punten tegen te krijgen, waardoor enorm hard en vaak foutief werd verdedigd. Beide ploegen kregen verschillende penalties, maar enkel Gent kon hiervan één omzetten, 8-3. Vlak voor het eindsignaal kreeg Black Star een scrum op 5m van de Gentse try-lijn. Tijdens de scrum kende de scheidsrechter Charleroi kordaat een penalty-try toe. Een bittere pil voor Gent, die op die manier een pijnlijke nederlaag slikt in de slotseconden. 8-10 was meteen de eindstand.

Volgende afspraak: Gent – Kituro 3 (6-10-13 te Blaarmeersen, Gent)

De derby tussen de Gentse Dragons (Gents tweede en jonge ploeg in tweede regionale) en de Oudenaardse White Rhinos belooft altijd vuurwerk te geven. Oudenaarde was met slechts 13 man afgezakt naar Gent, terwijl de Dragons een vol wedstrijdblad konden voorleggen.

Beide ploegen speelden vrank en vrij. Het spel ging over en weer. De meer ervaren Oudenaardse ploeg maakte meer gebruik van de toegekende penalties en kon op die manier een kleine voorsprong uitbouwen. Gent sloeg terug door kort na elkaar twee tries te scoren. Bij de rust stond het uiteindelijk 12-15. Na de rust namen de Gentenaars meteen een kleine voorsprong, maar de ervaring van Oudenaarde haalde toch de overhand. Uiteindelijk kon Oudenaarde met een weinig comfortabele zege vertrekken uit Gent. 22-28.

© 2013 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.