Horeca: ‘Wij voelen heel goed dat Gent zonder centen zit’

woensdag 13 november 2013 8u42 | Michel Vuijlsteke | 2 reacties
Trefwoorden: .

Naast de prijs van de huisvuilzakken en de toegang tot de zwembaden, ziet de Gentse horeca ook hoe ze meer belasting zal moeten betalen op de terrassen. ‘De prijs stijgt naar maximaal 33 euro per vierkante meter’, zegt Financiënschepen Christophe Peeters (Open VLD). ‘Het zal toch eens een keer moeten stoppen’, horen we bij de Gentse cafébazen.

Lees meer in De Gentenaar

© 2013 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Etienne

    Het Stadsbestuur zou in feite keuzes moeten maken in het besteden van hun centjes. In plaats van iedereen centjes te laten besteden aan eender wat en op gelijk welk ogenblik. En om achteraf te kunnen zeggen dat zij het zijn die dit of dat verwezenlijkt hebben moet natuurlijk alles wijken. Het wordt de allerhoogste tijd dat deze manier van werken een plaatsje opeist in de geschiedenisboeken.

  2. Reactie van rony coekaerts

    men gaat in de politiek juist om iets te realiseren. vermits men met verschillende partijen, elk met zijn dada’s, moet samenwerken is het logisch dat ieder zijn “streng” trekt.
    stel u voor dat een verkozene tegen zijn kiezers moet zeggen: ik ben door jullie verkozen maar heb niets van onze wensen kunnen realiseren.
    natuurlijk heb ik bedenkingen bij bepaalde keuzes maar dat is louter op persoonlijke bekommernissen gebaseerd: ik zou nooit zoveel geld in een voetbaltempel gestoken hebben want voetbal kan me gestolen worden. sociale woningen waren voor mij belangrijker. de ene wil de fietsers in de watten leggen en de andere wil niet met zijn auto aanschuiven.
    het is dat evenwicht dat een stadsbestuur moet vinden, wetende dat je altijd een deel van de burgers teleur stelt.
    voor mij legt dit stadsbestuur met de middelen die ze na de, in mijn ogen schandelijke, federalisering nog heeft een goede weg af.
    wat me wel stoort is dat door burgers het door mekaar haspelen van bevoegdheden niet begrepen kan worden. een zebrapad of lichten: ‘t is van ‘t stad, nee de vlaamse gemeenschap…nee de provincie.
    “wat we zelf doen, doen we beter”, mijn hoela!