Ongehoord! (1) – Teen Creeps

zaterdag 15 februari 2014 10u45 | Wouter De Sutter | reageer
Trefwoorden: , .

Teen CreepsJe bent jong en je wilt wat. Loeiharde punk spelen bijvoorbeeld. Liefst zonder al te veel complexen en omzien. Dat moet zowat het motto zijn van de jongens achter ‘Teen Creeps’, een Gents trio dat begin deze maand debuteerde met een 5 track – EP. Uitgegeven in eigen beheer.

Bert, Ramses en Joram namen, in de betere punkrock/DIY-traditie, de gehele zwik in amper één dag op. Voor de Pietjes Precies onder u: dat gebeurde op 10 oktober van vorig jaar. In een boksclub nog wel.

Die omgeving inspireerde kennelijk want de EP opent met het furieus meppende ‘Work It Out’. Het strakke tempo wordt ook in de daaropvolgende nummers aangehouden. Eerste en enige rustpunt van dienst is het zachtjes voortkabbelende ‘Letting Go’. Met ‘Shed Some Light’ wordt de deur dichtgedaan met een ferme klap.

Teen Creeps omschrijft zichzelf op haar FB-account als ‘post everything’ maar situeert zich duidelijk in de betere US hardcore traditie. Voor de fans van Bitch Magnet, Sebadoh, Hüsker Dü en Dinosaur Jr. De zangpartijen van Bert Vliegen doen bovendien sterk denken aan wat J. Mascis door de microfoon neuzelt bij Dinosaur. Er zijn slechter referenties denkbaar.

Een niet onverdienstelijk debuut dat de belofte van meer en beter in zich draagt. Wie Teen Creeps aan het werk wil zien haast zich op woensdag 19 februari naar café Video (Oude Beestenmarkt) waar zonder enige twijfel omstandig van jetje gegeven worden zal.

Meer informatie:  www.facebook.com/theteencreeps of teencreeps.bandcamp.com

© 2014 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.