UGent lanceert app voor tandenborstel

dinsdag 1 april 2014 8u13 | Max Van Hemel | 5 reacties
Trefwoorden: .

In samenwerking met een bekend tandenborstelmerk lanceert de UGent vandaag een unieke app.

IMG_7449

Professor François De Visscher: “Aan de faculteit krijgen we regelmatig de vraag of we de signalen rond tandhygiëne niet een stuk automatischer kunnen laten verlopen. Daar hebben we nu een antwoord op gevonden! In de tandenborstel zit een zender die je tandenborstel verbindt met het draadloos thuisnetwerk. Via het persoonlijk opzetstuk wordt, tijdens het poetsen, de tandkwaliteit gemeten. Worden er teveel bacteriën van een bepaalde soort gemeten dan geeft het kopstuk een signaal door naar de basis van de tandenborstel die dan op zich een berichtje stuurt naar de app op de smartphone.”

Bij Gentblogt kregen we een testexemplaar en (gelukkig) ging het ding niet af. Dat wil zeggen dat de tanden dus nog prima in orde zijn. Om de zaken wat commerciëler aan te pakken werd ineens ook een versie met 4G gelanceerd. Je stopt hier eenvoudigweg een sim-kaartje in (is achteraan voorzien) en dan kan je ook gemakkelijk op reis de app gebruiken.

IMG_7452

Professor De Visscher: “We zijn er ons van bewust dat het succes van deze tandenborstel enkel afhangt van het succes bij de klanten. Zakenmensen hebben nood aan een goede eerste indruk bij hun kopers. Daarom de 4G-versie. Het is voor hen noodzakelijk dat zij ten allen tijde weten wanneer ze hun mond wel kunnen open doen.”

IMG_7453

De app is momenteel enkel nog maar actief op een Windows-platform maar eerstdaags volgen ook nog versies voor andere mobieltjes. De app wordt ook uitgebreid met alarmsystemen voor lookgeur, rookgeur,… Die zijn telkens persoonlijk instelbaar. Op onze vraag of de zender dan ook dienst kon doen als zender voor een laptop via Bluetooth kon de professor niet antwoorden. Dat leek ons wel zeer handig voor de zakenlui.

Wij zijn in ieder geval zeer enthousiast.
De tandenborstels met aangepast opzetstuk zijn vanaf dit weekend verkrijgbaar bij de apotheek.

© 2014 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

  1. Reactie van Eric

    Serieuze bug ontdekt!!! werkt niet meer na vandaag!!!

  2. Reactie van Max Van Hemel

    Ge moet wel uw internetverbinding op tijd betalen he! ;)

  3. Reactie van Jean Marie De Wulf

    Heeft de tandpasta een vissmaak?

  4. Reactie van Max

    wie had dat gedacht! Ik moet mijn uitvindsels sneller deponeren ;)